Muzika

Konstrakta o Luke Blacku: Srbija napravila dobar izbor na „Pesmi za Evroviziju“

FOTO: YouTube Screenshot
Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta ocenila je da je Srbija napravila dobar izbor na „Pesmi za Evroviziju“ (PZE) za pesmu koja je pobedila.

„Luke Black čini mi se da je najsadržajniji marterijal koji može lepo da komunicira na Evroviziji, ali svideo mi se i Filip Baloš i Džipsi i Egret. Bilo je pesama koje su mi se svidele i u kojima sam videla mogućnost da odu dalje“, rekla je Konstrakta za N1.

Na konstataciju da baš za nju kažu da je ohrabrila takmičare sa eksperimentalnom muzikom da se pojave na PZE, kaže: „Volela bih da nismo džabe krečili, da to jeste neki razvoj ovog festivala“.

Ocenila je da pesma Luke Blacka ima temu – da svet gori, a mi spavamo.

„Ima i prateći vizual koji to podržava, a i anplaguje, isključuje igrače na bini i to čudovište umire… Tema jeste aktuelna, ali nikada se ne zna da li ima šanse u Liverpulu“, rekla je Konstrakta.

Ona je, međutim, podsetila da evrovizijski fanovi širom Evrope prate nacionalna takmičenja i da su dosta pažnje posvetili Luke Blacku i da i po njihovoj proceni on „dobro stoji“.

Na pitanje šta mu je rekla na takmičenju, odgovorila je: „Izgleda da sam mu rekla da spava, da se zabavi i da vredno radi“.

Upitana šta misli o tome što u medijima pišu da joj je Luke Black nećak, odgovorila je: „Mene to zabavlja. Priča se i da sam mu napisala pesmu u roku od tri minuta dok je spavao. Ja sam mu možda metaforički tetka“, dodala je.

Povodom nove pesme „Obećavam“ za koju se pojavio i spot i koja je premijerno izvedena na PZE, kaže da je bitno pričati i pevati o psihičkim stanjima kao što su anksioznost i depresija.

„Bitno je da pričamo, a priznavanje je sledeći korak“, rekla je Konstrakta i dodala da je sama pesma podeljena u tri dela i tri su reditelja spota.

„Audio je gotov godinu dana, čekala sam da se uradi video da se pusti zajedno, bitno mi je bilo da video isprati pesmu“, istakla je umetnica za N1.

Povodom činjenice da se vest o novom spotu pojavila u celom regionu, kaže da joj je drago što i dalje postoji pažnja prema radu njegog tima i da „sam od sebe“ ima medijsku podršku.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend