Muzika

Let 3 objavio spot za pesmu „Mama ŠČ“ sa kojom učestvuje na Evroviziji

Foto: Skrinšot /YT

Foto: Skrinšot /YT

Hrvatski javni servis (HTV) emitovao je spot za pesmu „Mama ŠČ“, kojom će grupa Let 3 predstavljati Hrvatsku na Evroviziju.

Spot je prikazan u HTV-ovom centralnom Dnevniku, a režiju potpisuje poznati hrvatski reditelj Radislav Jovanov Gonzo, piše N1 Zagreb.

„Njime se pokazuje koliko je bitna antiratna poruka na njihov, naš pravi i jedini način. Ono što ne znaju ljudi po Evropi i BBC-u je da su oni jaki koncertni bend s dugačkom tradicijom performansa i u teatru i na koncertima, i da nisu nastali samo zbog Evrovizije“, izjavio je ranije Radislav Jovanov Gonzo.

Iz benda su poručili da su spremni, a da su svojom pesmom hteli da pošalju pozitivnu energiju – „čarobni ŠČ koji štiti“.

„On napravi atmosferu potpune zaštite: ‘I will protect you with power of love’. I štiti od psihopatije i sociopatije“, rekao je Damir Martinović Mrle, osnivač benda.

Najavljuju da će kostimi ostati isti, uz poruku „manje je više“.

„Ostaće isti kostimi jer su nam jako lepi, lepe su te boje jer to je već postalo prepoznatljivo tako da ne bismo tu ništa menjali – ali napravili smo ove lepe kostime – i to nam je naša prijateljica iz Sarajeva sašila, zove se Lejla Hodžić i ovim putem joj zahvaljujemo. Da ceo region izrađuje kostime za nas, to je predivno!“, poručio je Mrle.

A Zoran Prodanović Prlja otkrio je hoće li biti etiketa na raketama.

„Ostaće rakete, a sad etikete – može nas podržati neko ko ima novca pa možemo staviti njegovu sliku na etiketu“, objasnio je.
Grupa će sledeće nedelje predstaviti traktor kojim možda ne mogu da dovezu na binu, ali mogu njime do nje.

„Ali ne ovim motornim traktorom jer to je totalno out, znači ova fosilna goriva, benzin, nafta. Biće na struju. Ćumur ne, samo struja“, kazao je Mrle.

Pesma Let 3 kojom se predstavljaju na Evroviziji, kao i sam nastup, izazvali su velike kontroverze zbog čega su članovi morali da objašnjavaju njenu antiratnu poruku, a tim povodom oglasio se i BBC.