Muzika

Madona oborila još jedan rekord: „Prva žena kojoj je to uspelo“

YouTube screenshot
Prema Bilbordu, 64-godišnja kraljica popa postala je prva žena koja je svake decenije od objavljivanja svog debitantskog albuma Madonna (1983) bila na listi "Bilbord 200 najboljih 10 albuma".

Svih devet osoba kojima je to uspelo pre nje bili su muškarci.

Tokom svoje dugogodišnje karijere osvojila je sedam Gremi nagrada, a uz to čak 20 MTV-jevih nagrada „Video Music Awards“.

Njen najnoviji album, koji je objavila 24. juna, sadrži njenih 50 najpopularnijih plesnih hitova iz ranijih godina.

U razgovoru za Harpers bazar (Harper‘s Bazaar), Madona je otkrila naziv albuma.

„Nazvala sam album Finally Enough Love, jer je na kraju uvek ljubav ono što pokreće svet“, objasnila je.

„Takođe predstavlja jednu od mojih najvećih ljubavi u životu, a to je ples. Volim da plešem i da inspirišem ljude da plešu, tako da je sa 50 plesnih hitova koji su broj jedan, to puno ljubavi za deljenje“, dodala je.

Kraljica popa takođe je detaljno progovorila o svom novom albumu u razgovoru za V magazin.

„Rad na ovom projektu bio je poput putovanja kroz uspomene. Bilo je to katarzično, emotivno iskustvo i vratilo je toliko uspomena“, rekla je.

„Shvatila sam koliko sam naporno radila i kakav sam avanturistički muzički život vodila! Ono što je najvažnije, nateralo me je da shvatim koliko mi je plesna muzika oduvek značila“, dodala je.

Madona se dotakla teme koliko se muzika menjala kroz decenije, te šta joj danas najviše nedostaje.

„Toliko je drugačije od ranih osamdesetih do sada. Muzika iz osamdesetih je imala naivnost i jednostavnost koju volim i koja mi nedostaje“, istakla je.

„Ali onda imamo ovu novu fantastičnu tehnologiju nadohvat ruke i možemo da učinimo da sintisajzeri zvuče kao glas, a glas kao udarački instrument ili violine“, dodala je.

Uz broj jedan na listi najprodavanijih albuma ove nedelje, Madonin novi album takođe je trenutno osigurao najviše mesto na listi najboljih plesnih albuma elektronske muzike.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend