Muzika

Najavljivana oluja nije sprečila da i drugog dana festivala dođe veliki broj posetilaca.

Foto: Sanja Đorđević
Glavna zvezda druge večeri bio je švedski metal sastav Sabaton, koji je pored beogradskog benda Nemesis privukao publiku nešto tvrđeg ukusa. Na Main stage-u nastupali su i Van Gogh, Bassivity Showcase (Fox, Elon, Muha, Zoi, Bojana Vunturišević, Rouzi, DJ Bajko Felix), Ece Ekren i Lady Lee.

Fusion binu otvorio je Keni nije mrtav, nakon koga su svirali Ivan Jegdić, Dogs in Kavala, Amira Medunjanin i Goblini koji su na ovu binu privukli veliki broj posetilaca. Međutim, najbolji nastup imali su domaćini, novosadski Atheist rap, koji je posle duže pauze i dalje zrači velikom energijom i pozitivom.

Za ljubitelje tvrđeg zvuka, Exploziv bina sinoć je bila u znaku metala, pa su tako nastupali Alitor, Bombarder, Infest i drugi. Iako mlad bend, Centurion je pokazao da ima vernu publiku koja je dobrano znala tekst svake pesme, čak i one petnaestominutne.

Foto: Sanja Đorđević

Dance Arena bila je u znaku Paula Kalkbrennera, Maceo Plexa, Marka Nastića i Pan-Pota koji su uskočili umesto Denisa Sulte. Uz njih domaće snage predstavljali su i Runy i Layzie. Žurka je trajala do kasno ujutru, a pored glavne, postojale su još dve manje No Sleep bine, za ljubitelje rejva koji nisu želeli da se penju. Na njima su muziku puštali Francois X, Farrago, Vladimir Ačić u b2b setu sa Filipom Xavijem, zatim Sama’ Abdulhadi, prvo ime palestinske techno scene.

Iz Hitne pomoći sapoštili su da nije bilo ozbiljnijih intervencija, osim što je jedan strani državljanin upao u Dunav na Keju žrtava racija, ali je brzom intervencijom žandarmerije muškarcu spašen život.

Autor: Sanja Đorđević

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend