Muzika

Nemački mediji o pesmi Luka Bleka: Teskobno i vešto

Foto: printscreen YT

Foto: printscreen YT

Umetnički umešno, teskobno i sa dobrim izgledima na uspeh – tako nemački javni servis ARD ocenjuje numeru Luka Bleka sa kojom će predstavljati Srbiju na Eurosongu.

I žiri i publika imali su druge favorite, ali na kraju iz Srbije na Evroviziju ide Luk Blek, piše portal nemačkog javnog servisa ARD posvećen tom muzičkom takmičenju. On će tamo nastupiti sa pesmom „Samo mi se spava“.

„Među fanovima Eurosonga slavlje je bilo veliko, mračna tajanstvena električna stvar na Tviteru je izazvala pravu lukblekmaniju“, stoji u osvrtu koji potpisuje dr Irving Volter, autor koji je doktorirao u Hanoveru upravo na temu Evrovizije, prenosi Dojče vele.

„Na nacionalno takmičenje se prijavilo više numera nego ikad, osokoljeni spektakularnim petim mestom Konstrakte na ESC prošle godine“, piše autor koji je pun hvale za to kako je izgledala „Pesma za Evroviziju“, kao i gostujući nastup Konstrakte.

„Kao i prošle godine, pesme su sedmicu pre festivala bile objavljene na Jutjubu i za kratko vreme prikupile su znatan broj pregleda. Numera ’Rumba’ skupila je rečitih 1,7 miliona klikova, ali je na kraju završila tek na sedmom mestu“, navodi nemački javni servis.

„Luk Blek, koji izgleda kao mladi Hju Grant, pobedničku numeru napisao je nedugo po početku pandemije 2020. godine, a produkciju je neposredno pre srpskog takmičenja poverio Milovanu Boškoviću koji je prošle godine radio za Konstraktu“, podseća se u tekstu.

Autor na kraju ocenjuje: „Radi se o osećaju izolacije i želji da se u snu nađe bezbedni prostor. Umetnički umešno, teskobno i pre svega sa dobrim izgledima na uspeh.“