Muzika

Nikola Čuturilo objavio novi album

Nikola Čuturilo. FOTO: Rašič / Lampshade media
Snimano na način dobro ozvučenog benda na pozornici, sirovo, bez puno ili bez imalo ukrasa sa strane, “Priče is Depoa” predstavlja jedan od najličnih albuma u karijeri Nikole Čuturila koji je upravo objavljen u izdanju Lampshade Media.

Posle velikog uspeha singlova “Sanjam te” i “Lice ulice” objavljenih u 2021. godini, novi album je konačno pred nama i predstavlja intimnu, i iskrenu vlastitu projekciju, izraženu u maniru autentičkog zvuka rock muzike.

Na albumu Nikola predstavlja  deset  pesama koje predstavljaju oštre i pokretne slike svega što on oseća, želi i čuje duboko u sebi.

“Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka.- kaže Nikola o albumu. – To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj.” kaže Nikola o albumu.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili  nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi  poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana.

Album je nastao u izazovno vreme “lockdowna” i posle znatno mračnijeg niza muzičkih reakcija na previranja i turbulencije u društvu, u kojem živi i radi. Sa “Priče iz Depoa”, Nikola se vraća na mesto gde ljubav i iskrenost zaista funkcionišu:

“Meni je ovo jako važno, to sam se sa bendom dogovorio, a i sa Vladom, mi radimo jako važnu stvar.” kaže Nikola i dodaje “Neću nikada da pristanem da je ovo sporedna delatnost, koja je zapravo tu nekakav ukras.”

Na žalost, mi slušamo gomilu nebitnih stvari, gomilu budalaština, ono što je bitno vrlo često u poslednje vreme  dozvoljavamo da tako sa  nipodoštavanjem, prođe pored nas.

Život je jedan. Meni je ovo najvažnije na svetu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend