Muzika

Novo EP izdanje za Sajsi MC

Youtube screenshot
Sajsi MC nastavlja ličnu retrospektivu u okviru projekta "Daleko je Dizni (DeLuxe Reissue)” sa kojim je ranije tokom ove godine započela proslavu godišnjice svog, prvog, istoimenog albuma.

Naziv dopunjenog EP izdanja, pojavilo se u ovom prazničnom periodu, 25. decembra, pod nazivom „Daleko je Dizni (Festive Exstension)“.

Nastavkom projekta, Sajsi u saradnji sa izdavačkom kućom „Lampshade Media“ objavljuje remasterizovane verzije pesama koje do sada nisu bile dostupne publici u visokom kvalitetu.

Baner Boom93 Android aplikacijaU pitanju su manje poznate pesme, zabeležene u ranijim godinama karijere reperke, a to su „Frikovi (feat. Novac)“, „Mančester Junajted“, „Ti si moj“ „Gledaj“ kao i remix dobro poznate pesme „Lokal Beogradizam“, te megamix nekoliko pesama sa originalnog izdanja „Daleko je Dizni“ pod nazivom „Srpski hegemoni (feat L-Free)“.

Vraćanjem starim radovima, poznata reperka, podvlači da je cela ideja koja stoji iza ovog projekta, želja da se naglasi umetnički izraz autora, sa naglaskom na žensku perspektivu čiji je Sajsi MC predstavnik na domaćoj sceni gotovo 20 godina.

„Na scenu sam stala početkom 2002. godine i kao vau, prošlo je 20 godina. Toliko se stvari desilo, mnogo pesama, različite saradnje i dosta sam jurila da radim još pesama i još, i još. Neke pesme sam potpuno zapostavila, jer sam ih doslovno ‘žrtvovala’ pošto sam pokušavala da lovim prilike, da se moj rad čuje, nisam baš bila fer prema sopstvenom radu. Sada mi je malo jasnije, da možda treba ipak dati priliku drugim pesmama da ih publika posluša, jer sam baš mnogo stilski lutala i ima tu mnogo čega.“ kaže Sajsi MC.

Čini se da autorka ozbiljno pristupa svojoj diskografiji, pa se poput velikih zvezda sa inostranih muzičkih tržišta, okreće remasterizaciji i bonus materijalima vezanih za albume čije se godišnjice slave. Reperka dodaje:

„Jako sam zadovoljna kako pesme sada zvuče, tehnički su bolje i hvala izdavačkoj kući koja je imala sluha. Pored toga lirička retrospektiva mi je još simpatičnija, slušam stare pesme i oduševljavam se i smejem sebi u isto vreme. Samo bih dodala da na projekat ‘Dizni’ još ne stavljam tačku.“ izjavila je Sajsi MC.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend