Muzika

Peter Murphy i „The Last and Only Star“

Izašao je Last and only Star (Rarities) na LP-u i digitalnim muzičkim platformama, kao i dupli LP poslednjeg albuma Cascade , koji je Peter Murphy izdao za Beggars Banquet

Beggars Arkive slavi solo karijeru Petera Murphij-a serijom reizdanja, koja je kulminirala izdavanjem potpuno nove kompilacije raritetnih pesama pod nazivom The Last and Only Star. Kustosi su bili arhivisti Andrew Brooksbank i Stephen Webbon, uz vođstvo Petera Murphija. Album adrži 10 retkih numera koje su ili demo verzije, ili remiksi ili sa izmenama. Najavni za album bio je singl „Wish“ na strani B iz ere Cascade, njegovog poslednjeg album za Beggars, jedna od onih pesama koja ističe njegov prelepi bariton i sa ovim izdanjem mogla bi postati svima omiljena Peter-a Murphij-a.

Pomenuti zadnji album za Beggars Petera Murphy-ja „Cascade“, koji je re-izdat kao dupli LP, došao je nakon perioda njegove lične promene. Raspustio je svoj dugogodišnji prateći bend i sa porodicom se preselio u Tursku. Nakon godine unutrašnjeg traženja, i ponovnog otkrivanja, pesme su (po)tekle. Rekao je: „To je potvrdilo moje verovanje da pisanje – kao i slikanje ili bilo koji oblik umetnosti – dolazi iz vrlo tihog mesta koje nije zavisno od spoljnih stimulansima. Bilo je to kao ponovno otkrivanje početne nevinosti i čistoće koju imaš kad se pridružuješ prvom bendu.“

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend