Muzika

Prva singl vinil ploča u Srbiji nakon deset godina

Foto: Zoran Milutinović
Grupa Bair iz Knjaževca u martu prošle godine izdala je za izdavačku kuću Fidbox prvu singl ploču na vinilu u Srbiji nakon pauze od deset godina.

Na „A” strani ploče je pesma „Aleksandra (Pesma bez rime)”, koja se u decembru 2022. godine našla na kompilaciji „The Best of Fidbox”, zajedno sa poznatim srpskim rok grupama. Gost na solo gitari u ovoj pesmi bio je Alen Jovanović, osnivač i gitarista Goblina.

Na „B” strani ploče je pesma „Ona sanja”, koja se nalazi među 25 nominovanih pesama iz regiona za Rok Pesmu godine na MAC/Music Awards, koji organizuje SkyMusic. Glasanje je još uvek u toku, a pesma „Ona Sanja” trenutno se nalazi na drugom mestu. Pesmu je podržao i Peca Popović, poznati muzički kritičar i novinar.

Foto: Zoran Milutinović

Grupu Bair čine: vokal Miloš Milivojević, gitarista Ivan Jelenković i bas gitarista Saša Zvezdić.

„Bair izvode melodičnu varijantu power popa, kojeg je teško staviti u određene okvire. Rekao bih da jednako dominiraju elementi pridošli iz 80-tih, 90-tih i 2000-tih godina, a dodao bih takođe da su u manjoj meri prisutni i melodic rock priključci. Po mom mišljenju obe kompozicije poseduju sličnu slušljivost, sličan vokalno-izvođački pristup, a prilično ličan tekstualni iskorak karakteriše obe numere”, ocenjuje Branimir Lokner u svojoj recenziji ove vinil ploče, objavljenoj na portalu TimeMachineMusic.

Foto: Zoran Milutinović

Poslednja izdata singl vinil ploča u Srbiji pre ploče grupe Bair bila je ploča Riblje Čorbe „Uzbuna/Užasno mi nedostaje” iz 2012. godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend