Muzika

Rani demo benda Radiohead sadrži tri neobjavljene pesme i ide na aukciju

Youtube screenshot
Demo snimak 1987-88 koga potpisuje sastav On a Friday, kasnije nazvan Radiohead, učestvovaće na aukciji. Prema pisanju BBC, ova verzija “Gripe” ep izdanja sadrži šest pesama, od koje tri nikada pre nisu objavljene.
Youtube screenshot

Kaseta će biti dostupna preko Omega Auctions kao deo online Punk i Indie aukcije 26. januara. Očekuje se da će biti prodata za 2000 funti, što je oko 2,715 dolara.

On a Friday su se tako nazvali zbog dana kada su održavali probe nakon formiranja u  Abingdon školi u kojoj su Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway i Colin Greenwood pohađali isti razred. Colinov mlađi brat Jonny im se pridružio kasnije, najpre kao harmonikaš, a potom kao vodeći gitarista.

Na demo snimku se nalaze tri nikada objavljene pesme, kao i još tri rariteta sa kojima su zakleti fanovi benda već upoznati:”Happy Song”, “To Be a Brilliant Light” i “Sinking Ship”.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend