Muzika

Repetitor osvojio nagradu RUNDA za album godine, a Buč Kesidi za pesmu

Buč Kesidi
Album "Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji" grupe Repetitor dobitnik je regionalne nagrade RUNDA za najbolje izdanje u prošloj godini, dok je za najbolju pesmu proglašena "Nedelja ujutru" grupe Buč Kesidi.
Buč Kesidi

Nagrada RUNDA pokrenuta je na inicijativu članova Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa, sa idejom da se nagrade najbolja izdanja, pesme, izvođači i izdavači u minuloj godini.

RUNDU u kategoriji „Najbolji album“ osvojio je album „Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji“ grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records.

Članovi grupe Repetitor, povodom osvajanja RUNDE, poručili su: „Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.“

RUNDU u kategoriji „Najbolja pesma“ osvojio je singl „Nedelja ujutru“ grupe Buč Kesidi (Kontra).

„Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas!“, izjavili su članovi grupe Buč Kesidi.

RUNDU u kategoriji „Najbolji novi izvođač“ osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records), dok je za „Najbolje izdavača’ proglašena izdavačka kuća Dallas Records, a „Najboljeg malog izdava“ Moonlee Records.

Za nagrade su mogli da glasaju svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli da glasaju za svoja izdanja ili sebe kao izdavača. Uz njih je, s istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen i forum od dvadesetak novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu.

Iako je bilo zamišljeno da se krajem godine održi i onlajn dodela nagrada, zbog situacije uzrokovane pandemijom i krizne situacije nastale usled razarajućih zemljotresa u Hrvatskoj odlučeno je da se dodela ove godine neće održati, a nagrade će dobitnicima biti dostavljene u idućih nekoliko dana, dok će njihove video-poruke biti objavljene na društvenim mrežama Runde, kao i na novopokrenutoj web-stranici www.musicbusinessbalkan.com.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend