Muzika

U Amsterdamu završena najveća konferencija elektronske muzike na svetu: EXIT, zvezde No Sleep festivala i Boris Brejcha osvojili ADE!

Foto: EXIT Promo
Završen je Amsterdam Dance Event (ADE) – najveća smotra elektronske muzike na svetu, koja je od 19. do 23. oktobra, tokom dnevnog i noćnog programa, okupila najvažnije i najaktuelnije aktere globalne elektronske scene. Među njima su bili i Amelie Lens, Boris Brejcha, Reinier Zonneveld, Indira Paganotto i DJ Jock koji, nakon što su osvojili Amsterdam, ubrzo stižu u Beograd, da do ekstaze dovedu publiku i u našoj zemlji! Jednu od zapaženijih žurki tokom ADE-a organizovao je i EXIT festival, i to na najupečatljivijoj mogućoj lokaciji, ekskluzivnom klubu i hotelu Faralda Crane, na vrhu velikog krana, 50 metara iznad Amsterdama, gde su specijalan nastup imali Agents Of Time.

EXIT Festivals’ Showcase @ ADE

Amsterdam Dance Event je najuticajnije i najveće okupljanje na svetu kada je reč o sceni elektronske muzike. Tokom pet dana na jednom mestu nalaze se svi vodeći, ali i nadolazeći DJ-evi, producenti, izdavači, agenti, promoteri, produkcijske kuće i brojni drugi akteri globalne scene. Među njima posebno se izdvaja i zvezda predstojećeg No Sleep festivala Reinier Zonneveld, koji je prošle godine dao domaći zadatak svim učesnicima ADE-a, kada je oborio rekord za najveći techno solo događaj u istoriji sa 13.000 rasprodatih ulaznica za manje od tri sata, čime je nadmašio najveće muzičke zvezde kao što su U2, Metallica, Adele i Lady Gaga! Ove godine se vratio još jači i u prvoklasnom društvu – zatvorio je gigantsku žurku u impresivnom Ziggo Dome-u, na kojoj je nastupio sa kraljem elektronske muzike Carla Coxom. Ovaj šou je, naravno, rasprodat.

Reinier Zonneveld @ Awakenings, Ziggo Dome

Amelie Lens je na Amsterdam Dance Event-u još jednom demonstrirala zašto se nalazi na čelu celokupne techno zajednice. Njen EXHALE događaj u saradnji sa Awakenings-om, osim što je očekivano rasprodat, na jednom mestu je okupio mnoge vrhunske umetnike, među kojima su Helena Knauff, 999999999 i Farrago.

Amelie Lens @ EXHALE x AWAKENINGS

Amsterdam Dance Event je bio nezaobilazna stanica za „In Concert“ ekskluzivnu turneju Borisa Brejche, na kojoj su stalna postava, uz njega, Ann Clue, Deniz Bul i Moritz Hofbauer. Ova energična i neumorna Fcking Serious ekipa obilazi svet svojim audio-vizuelnim spektaklom, a već sledeće nedelje, 4. novembra, stižu u Glavni hangar Luke Beograd. Šta ovdašnja publika može da očekuje vidi se iz ADE isečaka koje je Brejcha podelio, a onim najvernijim fanovima ostaje da se nadaju da će Brejcha i u Beogradu sići do prvih redova nakon nastupa.

Boris Brejcha, Fckng Serious Showcase @ ADE

ADE-om je dominirala i jedinstvena Indira Paganotto, na događaju koji je predvodila njena saradnica Charlotte de Witte. Indirin set i reakcije publike potvrdile su još jednom da techno i psytrance i te kako mogu da se spoje i zajednički naprave svemirsku žurku za koju je nemoguće naći dodatne ulaznice.

Indira Paganotto @ Awakenings x KNTXT, Ziggo Dome

Deo Amsterdam Dance Event-a je tradicionalno i EXIT festival, koji je ponovo organizovao Showcase na najekskluzivnijoj lokaciji – Faralda Crane, na samom vrhu monumentalnog građevinskog krana, koji se nalazi 50 metara iznad Amsterdama! Kada se tome doda izabrani lajnap – Agents of Time, zatim Layla Benitez, Eli Brown, Ilija Djokovic, Human Rias, Ece Ekren i MIJU – dobija se jedna od najposebnijih žurki ovogodišnjeg izdanja ADE, na kojoj su gosti bili neka od najznačajnijih imena muzičke industrije današnjice.

I ove godine je održana ADE Green konferencija za održivost, inovacije i društvene promene u muzičkoj industriji, kojoj su prisustvovali predstavnici EXIT festivala. Tom prilikom EXIT festival se pridružio Green Deal Circular Festivals grupi, u kojoj su okupljena još 42 evropska festivala, s ciljem da ovi događaji budu ekološki održivi. Članice Green Deal Circular Festivals grupe se fokusiraju na sledeće oblasti: energiju, hranu i piće, putovanje i transport, materijale i vodu.

Posebno je značajno to što je deo Amsterdam Dance Event-a bio talentovani i internacionalno priznati DJ i producent sa naših prostora – DJ Jock, koji dolazi iz Splita. I najbolje od svega je što ćemo sve njih – Amelie Lens, Reiniera Zonnevelda, Indiru Paganotto i DJ Jock-a, moći da čujemo ubrzo i u Beogradu, u Glavnom hangaru, tokom uzbudljivog No Sleep vikenda, 11. i 12. novembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend