Muzika

Virtuelni doček Nove godine uz Žan Mišel Žara u digitalizovanom Notr Damu

Začetnik elektronske muzike Žan Mišel Žar održače na novogodišnje veče virtuelni koncert u digitalizovanoj verziji crkve Notr Dam, koji će se moći da se prati besplatno i uživo na društvenim mrežama, a sponzorisaće ga Unesko.
Youtube screenshot

Žar će svirati uživo iz studija, koji se nalazi nedaleko od pariske katedrale, a njegov avatar će se pojaviti u digitalizovanoj verziji crkve i projektovaće se na nekoliko platformi.

Koncert pod nazivom „Dobrodošli na drugu stranu“ trebalo bi da počne u 23:25 sati, a trajaće 45 minuta.

Novogodišnji koncert činiće delovi njegovih nastupa sa svetske turneje pod nazivom ‘Electronica’ i potpuno nove verzije njegovih klasika ‘Oxygène’ i ‘Equinoxe’.

Jedinstven vizuelni svet koji je Žar stvorio u virtuelnoj stvarnosti biće i zvaničan snimak s dočeka Nove godine iz Pariza koja će obići svet.

Crkva Notr Dam teško je oštećena u velikom požaru u proleće 2019. godine, a građevinski radovi i popravke na njoj još traju, ali će na Badnje veče, prvi put od požara, u njoj nastupiti crkveni hor.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend