Muzika

Vlatko Stefanovski uz svetske i regionalne zvezde na velikom koncertu danas na Ušću

Legendarni Vlatko Stefanovski Trio nastupiće na velikom koncertu „Muzička vizija Balkana“, uz veličanstveno izvođenje dela Karla Orfa Karmina Burana, jednog od vodećih producenata i izvođača svetske elektronske scene Satorija i regionalne zvezde, među kojima su Marko Louis i Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band. Koncert će biti održan sutra, 3. septembra, na Ušću, a ulaz je slobodan! Dejan Petrović Big Band, nažalost, neće nastupiti zbog ranije dogovorenih obaveza na taj dan.

Vlatko Stefanovski je jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu. U karijeri dugoj preko 40 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo projektima, istakao se kao vrsni instrumentalista koji vešto kombinuje ethno jazz, instrumentalni rock, jazz fusion i blues. Upravo će ove, naizgled nespojive zvukove, Vlatko Stefanovski Trio spojiti i predstaviti na svom nastupu na „Muzičkoj viziji Balkana“.

Koncert će biti otvoren izvođenjem kantate Karmina Burana, a na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

Od 19:00 će biti moguć ulazak na koncert, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20:00. Nakon toga počinju nastupi svetskih i regionalnih zvezda, koje će promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21:20, Dejan Petrović Big Band u 22:00, Marko Louis od 23:10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert „Muzička vizija Balkana“ promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend.

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju. Osim na štandovima preko 400 izlagača, vinski potencijali Balkana biće predstavljeni i na brojnim masterklasovima, radionicama i specijalnim degustacijama. Brojni vinski eksperti, trgovci, distributeri, nosioci titula Master of Wine, kritičari, blogeri i predstavnici globalno najznačajnjih medija biće gosti prvog „Wine Vision“ sajma.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend