Film Kultura i zabava

Novi film Kena Louča u domaćem onlajn bioskopu

Repertoar onlajn bioskopa Moj OFF ove nedelje biće bogatiji za novi film Kena Louča, jednu regionalnu premijeru, dve besplatne projekcije i sinhronizovani dečji serijal.
Youtube/screenshot

„Ljubaznost stranaca“ (The Kindness of Strangers), film koji do sada nije bio prikazan u našim bioskopima, imaće domaću premijeru u onlajn bioskopu Moj OFF u subotu 25. aprila.

Danska rediteljka Lone Šerfig („Obrazovanje“, „Jedan dan“), smestila je ovu dramu u Njujork, grad u kojem žive različite kulture i klase. Film prati priču o nekoliko ljudi koji su „trbuhom za kruhom“ krenuli ka dalekom mestu gde im se, u srcu gradske vreve, njihove sudbine prepliću. U glavnoj ulozi je mlada majka Klara (Zoi Kazan) koja stiže u grad bežeći od muža nasilnika. Sem nje u filmu igraju i Andrea Rajzborou, Tahar Rahim, Bil Naji i drugi.
– Nadam se da mnogi elementi filma među kojima su lakoća, tuga, humor i melanholija, zajedno deluju poput levka ka jednoj jedinoj emociji koju film sam formuliše, a to je – toplina – izjavila je Lone Šerfig koja je, zajedno sa Larsom von Trirom, pre više od dve decenije bila deo avangardnog filmskog pokreta Dogma 95.

Repertoar onlajn bioskopa biće upotpunjen sa još tri igrana filma prikazana na domaćim i svetskim festivalima.

Nakon Kanskog festivala i trke za Zlatnu palmu, kao i domaće premijere na Festivalu autorskog filma, od kultnog britanskog reditelja Kena Louča – poznatog po društveno-politički angažovanim filmovima – i njegovog čestog saradnika scenariste Pola Lavertija stiže drama „Žao nam je što smo vas propustili“. Louč se ovoga puta bavi emotivnom krizom jedne radničke porodice izazvane sve većim klasnim razlikama u društvu i surovom borbom za preživljavanjem u modernoj Evropi.

Na nedavno završenom FEST-u prikazana je norveška biografska drama „Sonja: Beli labud“ Ane Sevicki o jednoj od najvećih svetskih sportistkinja, pionirki modernog umetničkog klizanja Sonji Heni (Ine Mari Vilman), koja 1936. odlučuje da ode u Holivud kako bi postala filmska zvezda, a potom postaje jedna od najbogatijih žena svog vremena.

Ovonedeljna dva besplatna filma, koja se tradicionalno emituju ponedeljkom i četvrtkom, su „Živi brzo, umri polako” i „Fokstrot”.

„Živi brzo, umri polako” (Plaire, aimer et courir vite) koji je režiao Kristof Onore je ljubavna priča o Žaku, starijem piscu iz Pariza i Arturu, mladom studentu iz Rena.

Izraelska drama „Fokstrot” Samuela Maoza prati porodicu koja saznaje da je nešto krenulo po zlu u vojnoj bazi gde im služi sin.
Film je nagrađen Srebrnim lavom – Velikom nagradom žirija na Venecijanskom festivalu 2017.

Moj OFF će za decu ponuditi serijal sinhrozovanih animiranih filmova o najjačem medi na svetu Bamziju – „Bamzi i grad lopova”, „Bamzi i veštičina ćerka”, „Bamzi i grompuc”.

IZVOR: novas.rs

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend