Naše pare Некатегоризовано

Boom93 poziva lokalne novinare na trening istraživačkog novinarstva

Radio Boom93 poziva lokalne novinare sa teritorije Braničevskog i Podunavskog Okruga da se prijave za kurseve i obuku iz istraživačkog novinarstva na teme iz oblasti transparentnosti trošenja budžetskih sredstava i javnih finansija.

Ko može da se prijavi?

Poziv je, pre svega, namenjen lokalnim novinarima sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga. Prednost će imati kandidati koji su u ranoj fazi karijere i studenti koji rade kao novinari ili rade za lokalne medije  objavljuju u lokalnim medijima.

Kako izgleda obuka?

Tokom obuke biće održane dve radionicae koje će trajati po tri dana. Plan je da nakon prve radionice u aprilu, druga radionica bude organizovana tokom maja 2016. 

Mentori će voditi polaznike kroz sve faze istraživačkog procesa, uključujući odabir tema, formiranje mreže izvora i rad sa njima, podnošenje zahteva za informacijama od javnog značaja, analizu velikih količina podataka, pisanje priča i digitalnu naraciju, produkciju i promociju priče.

Radionice imaju dva fokusa: praktična znanja, veštine, tehnike i alati istraživačkog novinarstva koji su primenljivi u Srbiji i – specifičnosti izveštavanja o temama u vezi sa transparentnim trošenjem javnih i budžetskih sredstava, kao i transparentnost javnog budžetiranja i odgovornosti javnih funkcionera.

 

Troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i ishrane tokom radionice su obezbeđeni projektom.

 

Kako se prijaviti?

Prijava treba da sadrži:

1. CV kandidata (sa navedenim formalnim i neformalnim obrazovanjem, kao i profesionalnim dostignućima);

2. Pismo motivacije (do 200 reči) koje uključuje odgovor na pitanje: „Zašto je meni važno istraživačko novinarstvo“;

3. Navedite koja tri medija najviše pratite, uz detaljno obrazloženje (do 200 reči);

 

POSLEDNJI ROK ZA PRISTIZANJE PRIJAVA JE 12.MAJ 2016.GODINE!


Kompletne prijave treba da stignu poštom, e-mailom ili da budu dostavljene lično (između 10 i 17 časova radnim danima) u redakciju Boom93.

Adresa za slanje ili predaju prijava: 
Radio Boom93

Sinđelićeva 24, 12000 Požarevac 
E-mail: office@boom93.com 

za sve informacije 012 531155

 

Projekat “ Hoću da znam”  (Transparentnost javnih finansija i odgvornost vršilaca  javnih funkcija) finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Boom93 i  ne odražavaju mišljenja i stavove Evropske unije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend