Naše pare Некатегоризовано

Cevi su opšti interes, a vodomeri nisu?

Vodovod i kanalizacija ima isključivo pravo da za račun grada vrši poslove zamene cevovoda na instalacijama, ali kad je u pitanju zamena i ugradnja vodomera, te poslove sam Vodovod poverava drugim preduzećima.

Nedavno je doneta odluka o dodeli ugovora u tender za nabavku novih i repariranih vodomera i opreme za daljinsko očitavanje. Jedino preduzeće koje se javilo u postupku nabavke je INSA Zemun, a procenjena vrednost tendera je do 3 miliona dinara.

Vodovod je početkom godine sproveo još jedan tender za nabavku i ugradnju repariranih vodomera sa pripremom za daljinsko učitavanje, kao i nabavku magnetnih ventila Ugovor je dodeljen istom preduzeću, a procenjena vrednost bila je 3,7 miliona dinara.  

INSA je kao jedini ponuđač u tenderu za nabavku repariranih i novih vodomera i opreme za daljinsko očitavanje sa ugradnjom izabrana i u oktobru prošle godine, s tim što je kao podizvođač na poslovima bilo angažovano preduzeće GORIONIK Salakovac. Ugovorena vrednost iznosila je 2,2 miliona dinara.  

U Subotici su ove godine izvršili nabavku novih vodomera za blizu 2,2 miliona dinara, dok reparaciju sami vrše i nabavljaju delove vodomera za šta je u 2016.godini izdvojeno oko 4,35 miliona dinara.

Za razilku od Požarevca, zamenu i ugradnju vodomera u Subotici obavlja javno-komunalno preduzeće koje samo vrši reparaciju jer poseduje laboratoriju i servis za merne instrumente.

Zanimljivo je da u Požarevcu Vodovod ima isključivo pravo da za naknadu iz budžeta obavlja poslove  na zameni i održavanju vodovodnih i kanalizacionih cevovoda, kao delatnostima od opšteg interesa, dok za ugradnju i zamenu vodomera sam Vodovod koristi usluge drugih preduzeća.

Izmena u osnivačkom aktu preduzeća koja se odnosi na zamenu i održavanje vodovodnih i kanalizacionih cevi uneta je pre dve godine uz obrazloženje da je neodrživo da se pored „Vodovoda i kanalizacije“ naznačeni poslovi poveravaju drugom pravnom licu. 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend