Naše pare Некатегоризовано

Da li opština finansira medije ili projekte?

Opština Petrovac na Mlavi donela je rešenje o sufinansiranju medijskih projekata od javnog interesa. Raspoređeno je 6,9 miliona dinara na ime sufinansiranja projekata. Međutim, u rešenju koje je donela opština ne navode se projekti koji će se finansirati, već isključivo mediji.

Prema rešenju opštine, na konkursu je učestvovalo 23 medija. Komisija je donela odluku da se sufinansira 11 medija, dok je za ostale zaključeno da ne zadovoljavaju u dovoljnoj meri ostvarivanje javnog interesa.

 

Rešenjem, na osnovu odluke komisije sredstva su dodeljena:

TV Mlava Petrovac – 1.750.000

TV RUF Petrovac- 1.750.000

SAT TV Požarevac – 900.000

TV FUR Petrovac – 750.000

Presenting Media Smederevo/portal E-Braničevo – 550.000

nedeljnik Reč naroda – 400.000

Belovode Press/ mesečnik Nova Reč – 350.000

Radojković Smederevo/mesečnik Pomoravlje – 300.000

Radio Hit Požarevac – 50.000

Dangraf Beograd/Braničevo Danas – 50.000

Boom 93 Požarevac – 50.000

 

U rešenju se ni u jednom delu ne navode nazivi konkretnih projekata medija koji bi trebalo da se sufinansiraju iz budžeta.

Komisiju su činili predstavnik UNS-a Novica Savić, predstavnik NUNS/NDNV Zoran Ćulafić i novinar EPS-Energija Predrag Životić.

REŠENJE 

Projekat “ Hoću da znam”  (Transparentnost javnih finansija i odgvornost vršilaca  javnih funkcija) finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost Boom93 i  ne odražavaju mišljenja i stavove Evropske unije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend