Naše pare Некатегоризовано

Gašenje Radio Požarevca ponovo odloženo

Iako je privatizacija bila neuspešna i nije bilo uslova za prenos kapitala na zaposlene, Radio Požarevac do danas nije ugašen. Bilo je najavljeno da će se odluka o gašenju naći na sednici prošlog petka, ali je ponovo došlo do odlaganja.

Ovo javno preduzeće grad je prestao da finansira od prošle godine. Pored toga i bez mogućnosti da konkurišu za sredstva iz javnih izvora preostali zaposleni su do danas nastavili da rade.

U međuvremenu, preduzeće nije bilo sposobno da servisira potraživanja, tako da je na današnji dan račun ovog medija u blokadi 135 dana na iznos od 406.193,90 dinara.

Deo zaposlenih koji nisu iskoristili mogućnost da uzmu otpremnine i druga lica odlučili su da 17.februara ove godine osnuju udruženje građana „Glas Požarevca“ i tako pokušaju da sa postojećom opremom nastave sa emitovanjem programa i nakon likvidacije.

Ovo udruženje je bez uspeha pokušalo da dobije i sredstva na konkursima za projektno sufinansiranje u pojedinim opštinama u okolini Požarevca.

U gradskoj upravi nam je nezvanično rečeno da pomenuto udruženje nije pravni sledbenik javnog preduzeća.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović pre nekoliko dana najavio je odluku o sudbini javnog preduzeća grad doneti do jeseni ove godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend