Društvo Некатегоризовано

Lončar: Mere sporije deluju ali daju rezultat, ako skinemo maske opet skok

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je u kovid ambulantama u Beogradu ove nedelje bilo 2.150 pregleda, od kojih su 865 bili prvi pregledi pacijenata sumnjivih na kovid 19, dok su ostali bili kontrolni pregledi pacijenata koji su dobili terapiju i imali zakazane kontrole.
N1/printscreen

„Ove mere sada sporije daju rezultat, ali daju rezultat i nismo ljudima ograničili pravo kretanja. Zato apelujemo, hajde da izdržimo ovo, jer opet ako se opustimo i skinemo maske, onda bismo opet imali skok brojeva“, rekao je Lončar za televiziju Hepi.

U toku noći bilo je 69 pregleda, rekao je Lončar i naveo da je na Banjici bilo 15 otpusta iz bolnice, a dva prijema, dok je iz Zemunske bolnice otpušteno 40 pacijenata, a bilo je 30 novih prijema.

U Infektivnoj klinici je bilo 188 pregleda za 24 sata, dok je u bolnicima 4.310 pacijenata, naveo je Lončar, uz napomenu da su to brojevi manji nego pre nedelju dana.

„Virus je tu sa nama i do daljeg ćemo živeti sa njim. On neće da posustane na bilo koje uslove, zato moraju da se nose maske, izbegava bliski kontakt, proslave, jer to nam je pokazalo da odatle dolazi najveći broj zaraženih“, poručio je on.

Lončar je ponovio da se virus neće promenti, biće tu dok ne dođe bezbedna vakcina ili lek.

„Predsednik Aleksandar Vučić je državnik, prati razvoj vakcina, nekoliko ih je napravljeno, sve su u fazi testiranja. Pravi državnik gleda koja je najdalje stigla i kada se pojavi bezbedna vakcina za građane Srbije, da budemo među prvima koji će moći da je nabave“, istakao je Lončar.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend