Događaji FM Supermarket

Svirke se vraćaju u grad

Gost u FM Supermarketu bio je Danijel Panić, frontmen i pevač požarevačkog benda Čvrge. Sa Danijelom smo razgovarali o “vanrednom stanju” u muzici i novinama koje priprema ovaj bend.
Marko Veljković/Boom93

Boom93: Šta su Čvrge radile za vreme vanrednog stanja? Jeste vežbali?

Danijel Panić: Nije bilo mogućnosti za okupljanje, jer je bend Čvrge sastavljen od članova koji žive u dva grada, u Požarevcu I Kragujevcu. Mogu reći da smo kreativno utrošili vreme i ovaj period izolacije, zahvaljujuci društvenim mrežama i Internetu, mogli smo da se vidjamo I budemo kreativni. Tokom vanrednog stanja  pisali smo nove pesme, koje će uskoro biti snimljene.

Boom 93: Prateći vas na vašoj FB stranici, mogli smo da vidimo da se vaša muzika čula i emitovala u Argentini. Zahvalio si se “ermanosima” iz Argentine na podršci Čvrgama. Šta se to tačno dogodilo?

Danijel Panić: Zahvaljujući jednom čoveku koji se zove Injakin Uno, iz Argentine, muzika Čvrga, stigla je I do tog kraja sveta. Sticajem okolnosti, boravio je jedno vreme u Srbiji, dopalo mu se to šta radimo, sa svojom devojkom je bio naš gost i želeo je to da pusti I predstavi  u svojoj zemlji. Tom prilikom, snimljena je I naša prva pesma na španskom  jeziku, prepev nase starije pesme “Mojih pet minuta”, koju su Čvrge snimile na albumu prvencu. Ovih dana I ta pesma će biti prezetnovana tamo , na latino američkom govornom području I nadamo se da ce se otvoriti neka vrata I u tom pravcu.

Boom93: Imali ste posla I u regionu, pre svega ovoga sto se dogodilo sa epidemijom, popularni ste u Bosni, odlazite tamo da svirate?

Danijel Panić: Gde god su nas zvali, trudili smo se da ispoštujemo I sviramo. Koranavirus je napravio tu kočnicu, pa su svi planovi odloženi, kao u svemu, ali nisu propalie. Trebalo je da nastupimo na Bunt festivalu u organizaciji RTSa. Sam festival je odložen za sledeću godinu. Smeškao sei Beč, ali trenutno je sve stopirano I odloženo za neko buduće vreme.

Boom93: Svirke se polako vraćaju u naš grad, evo, u petak možemo da najavimo vaš nastup u klubu KB?

Danijel Panić: U petak nastupamo u klubu KB zajedno sa drugarima iz benda “The Welders” iz Kovina. SKA I dobro pivo, uvek idu zajedno I garantuju dobar provod za početak vikenda .

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Milica Bainović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend