Podkast

Supermarket kulture – Emisija 05

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije. "Supermarket kulture" uređuje Goran Jovanović i redakcija Boom93.

U najnovijem izdanju emisije Boom 93 Supermarket kulture, koje možete slušati u nedelju, 19. septembra od 9 sati, čućete mnoštvo informacija iz ove oblasti.

Bili smo na konceptualnoj izložbi “Milena Pavlović Barili – jedna slikarka, 15 fotografa, 30 umetničkih dela“ autorke Duške Jovanić, koju ćemo čuti u emisiji.

Posetili smo književno veče na kome je, uz učešće autora, predstavljen kontroverzni roman “Kontraendorfin“ Svetislava Basare, dobitnik NIN-ove nagrade za 2020. godinu, a vi ćete biti u prilici da čujete bar deo onoga što je pisac govorio.

Miroslav Bata Petrović, poznati autor dokumentarnih filmova i publicista, priča o prvom izdanju Art-Festa, festivala sa filmovima o umetnicima, čiji je deo programa prikazan i u Požarevcu. Svi ovi događaji odvijali su se u Centru za kulturu u Požarevcu.

Sa Srđanom Dinčićem, izuzetno popularnim stand up komičarom, prilikom igranja predstave na Trećem Lokal Stand Up Festu u Radio Kafeu u Požarevcu, razgovarao je novinar Boom 93, Radoslav Momirović.

Donosimo kratak osvrt na kolosalni roman ruske književnosti “Obitelj“ Zahara Prilepina, izdavača Samizdat B92, i kritiku velikog domaćeg filmskog hita “Toma“ Dragana Bjelogrlića.

Emisiju Supermarket kulture možete slušati svake druge nedelje od 9h na radiju Boom93.

Goran Jovanović, urednik i voditelj emisije je i novinar, filmski kritičar, književnik. Član Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI Srbija. Objavio je knjige filmskih eseja: Američki bioskop (1998), Zlatna dekada: britanski film devedesetih (2002), Tranzicijski rulet: Istočno-evropske kinematografije u raljama tranzicije (2005) I Ruski film postsovjetske ere (2013).  Autor je romana Histerija (2008) i Euforija (2011).  Bio je član žirija filmskih festivala u Nišu (Filmski susreti, Žiri kritike), Beogradu (FEST, Žiri kritike) i Novom Sadu (Novosadska arena, Žiri kritike), selektor filmskih festivala u Požarevcu (FEMUF) i Somboru (Selekcija studentskog filma).  Dobitnik je nagrade ’’Tori Janković’’ koju dodeljuju KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) i Nacionalna koalicija za decentralizaciju (Niš).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kakav odabir sagovornika! Pogotovo Srđan Dinčič koji je zanimljiv i mladima i onima starijima.

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

%d bloggers like this:
Send this to a friend