Podkast

Supermarket kulture – Emisija 22

U "Supermarketu kulture" možete pronaći teme iz kulture. Govorimo o predstavama, izložbama, predstavljamo knjige, filmove, festivale i manifestacije, najavljujemo i komentarišemo događaje iz kulture i umetnosti. U našem dobro snabdevenom marketu možete pronaći i neku kritiku, recenziju ili prikaz novih knjiga, ostvarenja iz sveta filma, pozorišta, likovne umetnosti, animacije i muzičke industrije. "Supermarket kulture" uređuje Goran Jovanović i redakcija Boom93.

U dvadeset drugom izdanju našeg kulturnog magazina govorimo o multimedijalnom  događaju koji je bio posvećen popularnom glumcu Slobodanu Bodi Ninkoviću. Osim knjige ‘’Boda: Slušaj, sine, ove velike reči’’ autora Jovice Tišme, u izdanju Lagune, u CZK Požarevac publika je mogla da uživa i u nastupu benda OPS, u kome pevaju Boda i Tišma.

Prenosimo vam i deo atmosfere sa gostovanja opere Đuzepea Verdija ‘’Travijata’’ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu. Na velikoj sceni CZK Požarevac nastupilo je preko stotinu umetnika: operskih pevača, baletskih igrača, hor i orkestar Narodnog pozorišta.

U vestima iz kulture vašu pažnju skrećemo na doprinos Narodnog muzeja u Požarevcu u ‘’Noći muzeja’’, pratimo ovogodišnji Kanski festival, govorimo o ‘’Nušićevim danima’’ u Smederevu…

U rubrici posvećenoj književnim izdanjima, ovom prilikom govorimo o autobiografskoj prozi Vudija Alena ‘’Apropo ničega’’, Knjigu je prošle godine objavila kuća Laguna.

Filmska recenzija analizira domete australijsko-američke koprodukcije ‘’Nećeš biti sama’’, koja je urađena na makedonskom jeziku. Ostvarenje, koje je ove godine bilo veoma hvaljeno na Sandensu, potpisuje debitant na celovečernjem filmu, Goran Stolevski, a u internacionalnoj ekipi glumaca nalazi se i svetska zvezda, Numi Rapas. Inače, film je snimljen u Srbiji, na Staroj planini, a u radu na njemu učestvovali su brojni filmski radnici iz naše zemlje, kao i nekoliko glumaca.

Goran Jovanović, urednik i voditelj emisije je i novinar, filmski kritičar, književnik. Član Udruženja filmskih kritičara FIPRESCI Srbija. Objavio je knjige filmskih eseja: Američki bioskop (1998), Zlatna dekada: britanski film devedesetih (2002), Tranzicijski rulet: Istočno-evropske kinematografije u raljama tranzicije (2005) I Ruski film postsovjetske ere (2013).  Autor je romana Histerija (2008) i Euforija (2011).  Bio je član žirija filmskih festivala u Nišu (Filmski susreti, Žiri kritike), Beogradu (FEST, Žiri kritike) i Novom Sadu (Novosadska arena, Žiri kritike), selektor filmskih festivala u Požarevcu (FEMUF) i Somboru (Selekcija studentskog filma).  Dobitnik je nagrade ’’Tori Janković’’ koju dodeljuju KRAF (Kragujevački festival antiratnog, angažovanog i akademskog filma) i Nacionalna koalicija za decentralizaciju (Niš).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

Send this to a friend