Da se razumemo

Deca i omladina sa smetnjama u razvoju dobili paketiće

Deca i omladina sa smetnjama u razvoju dobili su novogodišnje paketiće.

Najpre su članovi gradskog veća Grada Požarevca podelili novogodišnje paketiće deci i omladini ometenoj u razvoju iz centra za dnevni boravak.  

Rukovodilac dnevnog boravka, Jasmina Turudić zahvalila se na poklonima i izrazila je zadovoljstvo u kontinuiranom finansiranju projekta „Program podrške odraslim osobama sa invaliditetom – do uspostavljanja usluge dnevnog boravka“ koju podržava grad Požarevac.

Ona je podsetila na neophodnost prostora za obavljanje delatnosti dnevnog centra za odrasle osobe sa invaliditetom koji trenutno ne postoji.

Član gradskog veća Dejan Krstić rekao je da će se sledeće godine uložiti napor da dnevni boravak dobije i prostor za starije osobe sa invaliditetom i da ako to ne uspe, Grad Požarevac će nastaviti sa finansiranjem programa podrške odraslih osoba sa invaliditetom.

Direktorka centra za socijalni rad, Tatjana Rajić najavila je početak radova na adaptaciji prostora za senzornu sobu. Inače, senzorna soba se gradi od honorara kojeg se grupa Van Gogh odrekla na novogodišnjem koncertu u Požarevcu. 

 

Gradonačelnik grada Požarevca, Bane Spasović podelio je novogodišnje paketiće deci sa smetnjama u razvoju iz specijalnih odeljenja u osnovnim školama  “Dositej Obradović” i “Sveti Sava”.


Direktorka škole Dositej Obradović, Ivana Joksimović se u ime kolektiva škole zahvalila na paketićima u nadi da će se ova akcija nastaviti.

 

Veliku zahvalnost izrazila je i direktorka škole “Sveti Sava”, Margareta Sekulović koja je istakla da se nada će se dosadašnja saradnja Grada i škole nastaviti i u idućoj godini.

 

 

 Grad Požarevac je podelio ukupno 45 novogodišnjih paketića za decu sa smetnjama u razvoju.

 

 

 

Deo honorara, kojeg se grupa Van Gogh odrekla na novogodišnjem koncertu u Požarevcu, pripao je Centru za socijalni rad, odnosno dnevnom boravku dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu.

1 

Kako je rekla direktorka Centra za socijalni rad, Tatjana Rajić donacija u vrednosti od 150.000 dinara biće iskorišćena za kupovinu strunjača i materijala za oblaganje senzorne sobe, koja će biti smeštena u dnevnom boravku dece ometene u razvoju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend