Da se razumemo

Donacija Centru za boravak dece i omladine ometene u razvoju

Centru za boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu svečano je dodeljena donacija u vrednosti od 5000 evra od strane C.L.N. Serbia d.o.o. Donacija je namenjenja poboljšanju uslova za edukaciju i unapređenje dece u razvoju.

Direktorka Centra za socijalni rad Tatjana Rajić poželela je dobrodošlicu i zahvalila se u ime svoje ustanove i Grada Požarevca donatorima C.L.N. Serbia d.o.o, na donaciji koja se odnosi pre svega na kompleks ljuljaški i psihomotorne retorike. Međutim, donacija uključuje još i računar, veš mašinu, klima uređaj i još neke sitnice koje su Centru za boravak bile neohodne.

„Svaka od ovih donacija je vrlo značajna, jer našim korisnicima omogućava da im usluga koju im mi pružamo bude sve bolja i kvalitetnija“, dodala je Rajić.

Zahvalnost donatorima iznela je i Jasmina Turudić, rukovodilac Centra za dnevni boravak dece i omladine omete u razvoju. „Obezbedili ste našem boravku nešto što mi nismo imali mogućnosti da nabavimo iz naših redovnih sredstava“, dodala je Turudić.

Kompleks ljuljaški sastoji se od tri elementa – ljuljaška tanjir, valjak i sistem za samostalno vertikalno pridržavanje. Ovi elementi funkcionišu tako što korisnicima invalidskih kolica omogućavaju doživljaj samostalnog održavanja ravnoteže. Iako su zapravo vezani za čitav sistem, oni imaju osećaj da su samostalni i da se samostalno kreću, što kod njih izaziva posebno zadovoljstvo.

Takođe, ovaj sistem ima za cilj da aktivira i uvežba čitavu proprioceptivnu sposobnost, odnosno sposobnost svesnog ili nesvesnog prepoznavanja položaja sopstvenog tela u prostoru. Jača se tonus mišića, glave i zglobova i na taj način se postiže bolja opšta sposobnost dece koja koriste ovu vrstu tretmana.    

C.L.N.Serbia d.o.o. je firma koja od 2011.godine ima sedište u Kostolcu, a potiče iz Torina, Italija. Bavi se dizajnom, proizvodnjom i sklapanjem metalnih komponenti za automobilsku industriju sa MA divizijom, proizvodnjom čeličnih felni sa MW divizijom, a poseduje i čelični servisni centar.

Ova firma svake godine, na rođendan osnivača grupacije, dodeljuje donacije u vrednosti od 5 000 evra namenjene za edukaciju i unapređenje dece u razvoju. Prethodnih godina donirali su vrtićima i osnovim školama, a ove godine opredelili su se za Centar za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Požarevcu.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend