Da se razumemo

Otvorena senzorna soba

U okviru Centra za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju otvorena je senzorna soba. Prostorija je izgrađena i opremljena sredstvima iz budžeta grada Požarevca i donacijama. Ukupna vrednost sobe je oko 396.000 dinara.

Gradonačelnik Bane Spasović je pozdravio sve korisnike usluga u boravku i zahvalio se svim donatorima među kojima su Zvonimir Đukić iz grupe Van Gog, zaposleni u Vojvođanskoj banci, Nebojša Jorgovanović ispred Apotekarske ustanove i Udruženje likovnih stvaralaca (ULS) “Milena Pavlović Barili”. 

“Grad Požarevac je učestvovao sa nekih 115.000 dinara donacije za senzornu sobu. Obaveza lokalne samouprave je da pomaže ovakve projekte i u budućnosti ćemo nastaviti sa ovim akcijama”, dodao je Spasović.

Uvođenje senzorne integracije kao metode rada u ovu ustanovu umnogome doprinosi kvalitetu usluge koje Centar za dnevni boravak pruža.

Kako je istakao pevač grupe Van Gog, deca su najbitnija i mogu računati na njih u svim sledecim koracima i kad god to bude bilo potrebno.

Slađana Milovanović iz ULS “Milena Pavlović Barili” je istakla da su oni pomogli tako što su slike koje su naslikali u udruženju prodali na aukciji, a novac donirali dnevnom boravku za potrebe izgradnje senzorne sobe.

Senzorna soba sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Ona predstavlja prostoriju gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine. Ova soba je osmišljena sa ciljem da omogući stimulaciju čula, pruži osobama sa posebnim potrebama mir i pomogne im da bolje upoznaju svoje okruženje. Rad u senzornim sobama sprovode defektolozi koji su prošli obuku za ovaj vid terapije.

Jasmina Turudić, rukovodilac Centra za dnevni boravak napomenula je da je Centar pre dva meseca dobio licencu za rad od Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja što će pomoći da se poboljšaju usluge koje dnevni boravak pruža svojim korisnicima.

U centru je nedavno započeta i izgradnja nove kuhinje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend