Ka Evropi

Građani zahtevaju rešenje za deponiju

Građani u Kostolcu zahtevaju od gradske opštine da što hitnije nađe trajno rešenje za zapaljenje lokalne deponije i da se ugasi požar koji sa manjim i većim intenzitetom u poslednja 4 meseca tinja na odlagalištu otpada kod Starog Kostolca. Predsednik gradske opštine rekao je da će problem biti rešen do srede.

Dvadesetak građana Kostolca, među kojima i aktivisti udruženja „100IĆ-PODSTREK“ okupilo se na protestu upozorenja u minut do 12 isped kostolačke skupštine i predsedniku opštine Serdžu Krstanoskom predalo listu zahteva  

Oni traže da se požar na deponiji reguliše i hitno pronađe trajno rešenje koje podrazumeva da se ovakav atak na zdravlje i elementarna prava građana ne ponavljaju.

Takođe, zahtevaju da se predsednik opštine u roku od tri dana obrati građanima i saopšti im sve detalje o merama koje lokalna uprava preduzima , kao i rok i načina kako će problem biti rešen.

Krstanoski je danas saslušao zahteve i rekao da se od vikenda preduzimaju mere i da će do srede problem biti rešen.

On je dodao i da je požar na deponiji u više navrata bio ugašen, ali da je ponovo dolazilo do samozapaljenja. Rekao je i da ne veruje da neko sa namerom pali smeće.

Inače, ranije danas, građanin Aleksandar Radojević je komunalnoj inspekciji podneo prijavu zbog požara na deponiji koji traje od letnjih meseci.

On je Boom 93 rekao da se dim sa deponije u zavisnosti od vremenskih prilika širi na okolna naselja i da dopire da ima potvrda da je u prethodnom periodu dolazio do Kličevca, ali i predgrađa Požarevca koji je više od 10 kilometara udaljen od Kostolca.

Boom 93 je danas obišao lokaciju deponije na kojoj je uočljiv dim od sagorevanja. Delovi smetlišta prekriveni su nanosima zemlje, a zatekli smo i mehanizaciju.

Grupa građana je za sredu najavila protestnu šetnju ulicama Kostolca.  

Milan Ceković, jedan od inicijatora protesta istakao je da su zahtevi strogo građanski. On je napomenuo da u vezi ovog problema nema i ne sme biti bilo kakvog političkog uticaja.  

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend