Ka Evropi

Šta su nam prioriteti u novom programu prekogranične saradnje?

U Požarevcu su danas održane konsultacije sa zaintersovanima za sprovođenje novog EU Programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija za period od 2021. do 2027.godine.

Danas su predstavljene programske oblasti koje su preliminarno predviđene za sufinansiranje projekata koji će biti obuhvaćeni programom  za  Severnobanatski, Srednjobanatski, Južnobanatski, Braničevski, Podunavski i Borski okrug.

Zamenik gradonačelnika Požarevca, Saša Pavlović izrazio je zadovoljstvo odzivom učesnika iz Požarevca i okolnih lokalnih samouprava, na sastanku koji je održan u sali Skupštine grada.

On je Boom 93 rekao da je danas prezentovano nekoliko programskih oblasti, od kojih bi učesnici konsultacija kroz anketiranje trebalo da izaberu 3 koje će biti sastavni deo programa u novoj deceniji.

Oblasti su promocija tehnoloških inovacija i održivih ekonomskih modela, promocija i razvoj infrastrukture u cilju zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije, povezivanje stanovništva  kroz razvoj transportne infrastrukture i digitalnih mreža, socijalna zaštita (tržište rada, zdravstvo, inluzija i integracija), razvoj turističke infrastrukture i usluga, kao i upravljanje granicama, migracije i zaštita migranata.

Konsultacije organizuje Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom regionalnog razvoja i javne administracije Rumunije kao Upravljačkim telom i Regionalnom kancelarijom za prekograničnu saradnju u Temišvaru.

Pre Požarevca, sastanak je juče održan u Zrenjaninu, a sutra se organizuje u Boru.

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend