Ka Evropi

U Golupcu završen projekat „Sistem za delovanje u vanrednim situacijama“

Golubac je završio projekat „Sistem za delovanje u vanrednim situacijama“ koji je realizovan u okviru EU prekogranične saradnje Srbije i Rumunije.

Opština Golubac je organizovala poslednju pres konferenciju za štampu, čime je ovaj projekat konačno završen.

Ovom događaju prisustvovali su partneri na projektu iz Moldove Nove, predstavnici opštine Golubac, predstavnici DVD Golubac, članovi projektnih timova.

Najveća vrednost ovog projekta za Golubac je formiranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje je kompletno opremljeno. 

Podsećamo, u okviru projekta je organizovana obuka za nove vatrogasce spasioce koji su u aprilu dobili sertifikate. Obuku je završilo dvanaestoro mladih ljudi. Teorijski deo obuke je sproveden u Golupcu, a praktičan u Kraljevu.

Vatrogasno društvo iz Golupca je u okviru projekta dobilo i novo terensko vozilo marke „Lada“, zatim veliki vatrogasni kamion marke „Volvo“ FMX D13 44, manje vozilo marke ISUZU D-MAX sa kabinom za posadu, kao i opremu za 12 vatrogasaca  koju čine šlemovi, čizme, naprtnjače, rukavice, zaštitne naočari, zaštitni pojasevi, jakne i pantalone.

U junu ove godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) „Golubac“ i članovi projektnog tima prisustvovali su trodnevnim vežbama koje su održane u Novoj Moldavi u Rumuniji.DVD Golubac se upoznao sa radom vatrogasnih društava Moldove Nove, sa njihovom organizacijom rada, a predstavljeni su im i vozila i oprema. 

Početkom oktobra opština Golubac je u okviru ovog projekta organizovala trodnevne vežbe reagovanja u vanrednim situacijama, u kojima su učestvovali: Dobrovoljno vatrogasno društvo „Golubac“, Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Požarevca, kao i partneri na projektu iz Moldova Nove.

 

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend