Ka Evropi

Završen projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”

Projekat “Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave”, koji je finansiran sredstvima EU kroz Exchange 5 program, uspešno je sproveden u partnerstvu opštine Žagubica, grada Požarevca kao vodećeg partnera i još 5 opština u Braničevsko- podunavskom regionu.

Osnovni cilj projekta bio je doprinos lokalnom razvoju kroz poboljšanje efikasnosti  pružanja usluga u lokalnim samoupravama.

„U okviru projekta dobijena je oprema i izvršena obuka kadrova, a projekat je uzet  kao primer dobre prakse za upravljanje javnom svojinom“, rekla je Zvezdanka  Vasiljević Šćopulović, koordinatorka projekta.

Projekat  na teritoriji  opštine Žagubica  direktno je  doprineo  unapređenju Geografsko informativnog sisitema opštine i  poboljšanju situacije krajnjih korisnika.

Projekat se realizuje u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština kao inplementacionim partnerom. Telo za ugovaranje svih projekata grant šeme je Ministarstvo finansija, odnosno Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Sadržaj je nastao u okviru projekta „2025. Ka Evropi – kad ja tamo,a ono međutim“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima Ministarstva kulture i informisanja u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend