Napad na nasilje

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

U Osnovnoj školi Dositej Obradović održana je tribina na temu „Borba protiv trgovine ljudima“. Organizatori tribine su Crveni krst i Policijska uprava Požarevac. Na tribini su prisustvovali učenici 7. i 8. razreda.

Jelena Rašić, stručni saradnik Crvenog krsta Požarevac kaže da je uloga Crvenog krsta u borbi protiv trgovine ljudima zasniva na misiji narodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, a to je da olakša ljudsku patnju ma gde se ona pojavila.

„Crveni krst se aktivno uključio u napore da se spreči trgovina ljudima ili da se barem umanji broj žrtava i posledice po žrtve. Od 2005. godine Crveni krst Srbije je i član nacionalnog za borbu protiv trgovinu ljudima republike Srbije. Prvenstveni cilj delovanja Crvenog krsta je širenje zananje i podizanje svesti i preventivno delovanje posebno među mladima i onim ugroženim kategorijama našeg stanovništva, jer žrtve trgovine ljudima su najčešće osobe koje su najranjivije u društvu. Jedan od uzroka je neinformisanost, jer se zaista malo govori o postojanju ovog problema kao i o posledicama koje to može da izazove u našem društvu“ naglasila Jelena Rašić.

Pored tribine u osnovnoj školi „Dositej Obradović“ tribina će biti održana i u Domu učenika poljoprivredne škole.

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Jasno i glasno- Napad na nasilje“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend