Napad na nasilje

Počela dečija nedelja, aktivnosti posvećene deci u školama, vrtićima i biblioteci

Dečija nedelja koja se obeležava od 1. do 7. oktobra pod sloganom “Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja”, počela je danas i biće obeležena brojnim aktivnostima koje Udruženje Prijatelji dece Požarevca organizuje u saradnji sa Gradskom bibliotekom, Centrom za socijalni rad, PU Ljubica Vrebalov i Osnovnim školama.

Osnovni smisao obeležavanja Dečije nedelje je promocija dečijih prava.

Predškolska ustanova Ljubica Vrebalov kao jedna od ustanova koja uzima učešće u dečijoj nedelji danas organizuje radionice o pravima dece, kako se mogu rešavati sukobi i promociju tolerancije u društvu. Utorak i čestvrtak su predviđeni za predstavu i projekciju crtanog filma za predškolce, dok su za ostale organizovane sportske aktivnosti u vrtićima. Sreda je rezervisana za centralni događaj nedelje, karneval maski, a glavni događaj se organizuje na platou centra za kulturu od 10 časova, gde će predškolci prirediti kratak program, dok će za decu od 3 do 5 godina maskenbal biti organizovan u vrtićima. U petak će deca iz vrtića Neven, Duško Radović, Lane i Leptirić obići Ekološki dom na Čačalici, dok će se u ostalim vrtićima organizovati različite aktivnosti.

Sve škole će u okviru svojih planova i programa organizovati preventivne radionice, tokom školske godine. Programi se kreću u tri pravca, prevencija međuvršnjačkog nasilja, prevencija diskriminacije i prevencija upotrebe droga.

Svake godine u Gradskoj biblioteci u okviru dečije nedelje svi prvaci dobijaju besplatno učlanjenje u biblioteku. U utorak od 15h u biblioteci biće organizovano druženje dece od trećeg do šestog razreda sa piscem Dejanom Aleksićem. U sredu i četvrtak je planirana organizacija radionica na temu “Siledžije su pravi gnjavatori” u kojima će učestvovati učenici od petog do osmog razreda gde će deca moći da nauče da prepoznaju sve vrste nasilja kojima su izloženi svakodnevno.

Radiša Đorđević,  predsednik Udruženja Prijatelji dece Požarevca čestitao je svoj deci njihov praznik, nedelju posvećenu njima.

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Jasno i glasno- Napad na nasilje“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend