Napad na nasilje

U Požarevcu od početka godine bez ubistava, slučajeva trgovine ljudima i silovanja

Savet za bezbednost Grada Požarevca održao je u sredu sednicu, a predsednik skupštine Bojan Ilić kaže da može da se zaključi da je Požarevac trenutno jedan od bezbednijih gradova u Srbiji.

Ilić je na konferenciji za novinare rekao da u prvih 10 meseci ove godine nije bilo ubistava na teritoriji Grada Požarevca, kao i da nisu zabeleženi slučajevi trgovine ljudima ili silovanja.

„Razbojništva su rešena u 90 odsto slučajeva, a na javnim skupovima nije evidentirano narušavanje javnog reda i mira“, rekao je on.

Ove godine održano je 720 javnih skupova u Gradu Požarevcu, a od većih to su Ljubičevske konjičke igre, Sedmojulski vašar i Požarevački mir.

Što se tiče osnovnog i višeg tužilaštva, slučajevi se uglavnom rešavaju u kratkim rokovima, a grad je po procentu priznanja krivice najbolji u Srbiji, naglasio je Ilić.

Od početka godine jedna osoba je nastradala u saobraćaju.

Predsednik skupštine je rekao da se intenzivno radi na prevenciji pojave nasilja u školama, da su u toku  obuke nastavnika i timova za bezbednost, kao i da se realizuju projekti koji imaju za cilj efikasniju prevenciju od nasilja i upotrebe narkotika u školama.

Savet za bezbednost je na jučerašnjoj sednici obrazovao dva pododbora. Jedan je za bezbednost dece i omladine i borbu protiv vršnjačkog nasilja, a drugi  za suzbijanje bolesti zavisnosti.

Porast nasilja nije evidentiran, ali Grad Požarevac kao partner u saradnji sa ostalim institucijama želi da ovu pojavu svede na najmanju moguću meru, naveo je Ilić. 

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Jasno i glasno- Napad na nasilje“ radija Boom 93 koji je delom finansiran sredstvima budžeta Grada Požarevca u okviru projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa.Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend