Društvo Naše pare

Grad nabavlja projekat za zatvoreni bazen

Grad Požarevac raspisao je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za zatvoreni bazen i idejno rešenje uređenja kompleksa hale sportova, otvorenog i zatvorenog bazena.

Novi objekat nalaziće se između hale i otvorenog bazena. Previđeno je da se projektuju dva bazena dimenzija 25x21x2 metra i 7,5x15x0,8-1,2 metra, kao i hidromasažna kada dimenzija 7,5×3 metra.

Objekat zatvorenog bazena trebalo bi da bude funkcionalno povezan sa halom i postojećim otvorenim bazenom.

Od pratećih sadržaja predviđeno je da u objektu budu tribine za 100 gledalaca, restoran ili kafe, fitnes sala, svlačionice sa tuševima i sanitarni blok.

Projektom bi trebalo da bude predviđen i način zagrevanja zatvorenog bazena preko toplotne podstanice koja može da se priključi na gradsku toplifikacionu mrežu. U prostoru objekta trebalo bi da se predvidi podno grejanje, ventilaciono i preko radijatora.

Tokom cele sezone temperatura vode u bazenu treba da bude između 24-28 stepeni, a vazduha iznad bazena 2-3 stepena viša, odnosno 26-30 stepeni.

Za dogrevanje bazenske vode prvenstveno u letnjem, a potom i u zimskom periodu, trebalo bi da se predvide solarni kolektori na krovu objekta.

Procenjena vrednost projektne dokumentacije koja bi trebalo da sadrži idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje, iznosi 5.000.000 dinara, bez poreza.

Gradski menadžer, Saša Valjarević danas je rekao Boom 93 da su se u gradskoj upravi odlučili za izgradnju kompleksa  u kome je moguće održavati takmičenja i koristiti ga za rekreaciju svih uzrasta tokom čitave godine.

On navodi da se od koncepta izgradnje bazena olimpijskih dimenzija odustalo, pre svega zbog visokih troškova izgradnje i održavanja.

Valjarević je rekao i da bi prema procenama izgradnja bazenskog kompleksa za koji se sada odlučio Požarevac iznosila oko 2,5 miliona evra. Namera je da se novac obezbedi preko vladine Kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva omladine i sporta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend