Društvo Naše pare

Grad subvencioniše poljoprivrednike sa 23 miliona dinara

Poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada potpisali su danas ugovore o dodeli podsticajnih sredstava. Iz gradskog budžeta za ovogodišnje subvencije izdvojeno je oko 23 miliona dinara.

Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da je za ovu namenu u 2020. godini izdvojeno još više novca, 36,5 miliona dinara.

„Grad će nastaviti da indirektnim merama pomaže poljoprivrednike, a jedna od prvih javnih nabavki koja će biti okončana početkom nove godine ona koja se odnosi na uređenje atarskih puteva“ kazao je Spasović.

Slaviša Stojković, predsednik budžetskog fonda za poljoprivredu je istakao  da će u 2020. godini  ostati iste mere, ali i najavio neke od novih mera sa čijom će se izradom početi odmah nakon praznika.

„Dobrim budžetom će se postići da još ljudi bude obuhvaćeno subvencijama i merama. Takođe u planu je i eventualno odlazak u inostranstvo kako bismo naša i vaša iskustva u pogledu savremenih tehnologija unapredili“, naveo je Stojković.

Ugovore za podsticaje danas je potpisalo oko 200 poljoprivrednika.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend