Naše pare

Koraksu nagrada „Verica Barać“

Danas je Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Najnoviji indeks percepcije korupcije koji od 1995. objavljuje Transparency International ukazuje na to da velika većina građana Srbije smatra da je korupcija široko rasprostranjena u svim sferama društva.

Karikaturista Predrag Koraksić Koraks dobitnik je ovogodišnje nagrade „Verica Barać“ Saveta za borbu protiv korupcije.

Koraks je dobitnik nagrade Saveta koja se, kako je rekao potpredsednik te institucije Miroslav Milićević, dodeljuje istaknutim borcima za istinu i borbu protiv korupcije.

„Nisam siguran da karikatura može tako efektno, kao što neki novinari mogu, da pronađu ono što je bitno u ovoj temi, a to je borba protiv korupcije. Ja mogu, na neki način, da relaksiram ovo društvo, da spasim svoju dušu i kažem ono što mislim. Nemam cenzora i trudim se da budem samostalan u svom mišljenju, da gde god mogu kažem šta mislim. Svi znate priču o berberinu i caru Trojanu i onoj rupi koju je berberin iskopao i saopštio da car Trojan ima kozije uši. Mi takođe imamo Trojana, naš se trudi da te rupe, gde god nađe sumnjivu rupu, on je zatrpava. Takvih rupa, gde može da se kaže nešto važno i istinito je sve manje u ovom drustvu. Što se mene tiče, ja imam dve rupe, a to su list Danas i portal Slobodna Evropa, gde se svakodnevno derem u tu rupu i vičem da je car go i da su u cara Trojana kozije uši. Ja ne znam koliko će to da traje i da li će te rupe ostati u životu, ali ja ću se truditi da svakodnevno saopštavam da su u cara Trojana kozije uši. A vi vrlo dobro znate ko je naš car Trojan“, rekao je Koraksić.

Nagrada Koraksu je dodeljena na konferenciji Agencije za borbu protiv korupcije, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

U ime Agencije, direktorka Tatjana Babić novinarima je dodelila zahvalnice i poručila im da time Agencija želi još više da ih ohrabri da pišu slučajevima korupcije.

Zahvalnica je dodeljena novinarki Tanjuga Viktoriji Trifunović, novinarki RTS Dragani Sotirovski, novinaru Večernjih novosti Dragutinu Stevanoviću, novinarkama Danasa Lidiji Valtner i NIN-a Sandri Petrušić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend