Društvo Naše pare

Multimedijalna jelka u centru Požarevca za NG?

Postavljanje Novogodišnje rasvete u Požarevcu po planu je trebalo da počne danas i završi se do 15.decembra. Kako nam je rekao direktor Turističke organizacije Vasilije Baldić, čeka se završetak javne nabavke i ukoliko ne bude prigovora ponuđača, sa ukrašavanjem bi trebalo da se krene početkom naredne sedmice. Za ovu godinu su nabavljaju dodatni novi ukrasi, a na centralnom trgu bi trebalo da bude postavljena stilizovana jelka od metala, platna i foreksa sa projektorima.

Osim nabavke za ukrašavanje, nisu okončane ni nabavke za nove ukrase i projektor koji bi trebalo da se koristi za virtuelnu jelku koja će biti visoka do 10 metara.

Ukoliko ne bude žalbi u javnim nabavkama, novi ukrasi, montaža i demontaža dekorativne rasvete i nabavka projektora koštaće grad oko 9,7 miliona dinara.

U Požarevcu bi prema planu dekorativna rasveta trebalo da bude postavljena na Trgu oslobođenja, u Tabačkoj čaršiji, na Trgu Radomira Vujovića, u Čede Vasovića, na kružnom toku –Đure Đakovića, u gradskom parku, Drinskoj, Voje Dulića, Lenjinovoj, Veljka Dugoševića, Kosovskoj, Jovana Šerbanovića, u Sunčanom parku, na Starom korzou i kružnom toku – Bulevar. Postoji mogućnost da ukrase dobiju još neke ulice u Požarevcu, rekao je Baldić.

Novogodišnja rasveta je već postavljena u Kostolcu, a izvođač koji bude angažovan za Požarevac, vršiće poslove demontaže u drugoj polovini januara i u Požarevcu i u Kostolcu.

Nakon nesrećne sečene „Živadinke“ pre nekoliko godina, koja je bila predmet ismejavanja na društvenim mrežama, grad svake Nove godine nalazi drugačija rešenja za centralni gradski trg.  Požarevac se ove godine odlučio da postavi neku vrstu instalacije, odnosno konstrukciju sa platnima i platičnim pločama na kojima bi trebalo da se projektuju video sadržaji.

Videćemo kako će građani reagovati na ovu multimedijalnu novotariju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend