Društvo Naše pare

Ove investicije se planiraju za 2020.godinu

Grad Požarevac je objavio nacrt plana javnih investicija za narednu budžetsku godinu i za utorak, 17.decembar u 13 časova zakazao javni sastanak na kome građani i zainteresovane organizacije mogu da upute konkretne predloge. U toku je javna rasprava o nacrtu plana javnih investicija koja se završava sutra.

Između ostalog, za narednu godinu je predviđena i rekonstrukcija prostorne celine „Čikoš“ u vrednosti od blizu 35 miliona dinara, toplifikacija drugog dela sela Ćirikovac od 59 miliona dinara, asfaltiranje drugog dela Jugovićeve ulice od 38 miliona dinara, izrada projekta rekonstrukcije stare bolnice od 40 miliona dinara, širenje distributivne mreže Toplifikacije u Ratarskoj, nabavka opreme za merenje kvaliteta vazduha, ali i nabavka opreme za video nadzor u gradu Požarevcu.

Plan javnih investicija podeljen je na investicije iz budžeta, budžetski fond za zaštitu životne sredine i program za unapređenje uslova života.

Ukupan iznos planiranih javnih investicija je oko 972 miliona dinara.

 

Plan javnih investicija za 2020.godinu

Uporedo sa javnom raspravom o Nacrtu plana javnih investicija održava se javna rasprava o Nacrtima Odluke o izmenama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji Grada Požarevca, Odluke o boravišnoj taksi, Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Odluke o lokalnim administrativnim taksama.

Visina taksi koje se izdaju za zahteve, rešenja, dozvole i druge isprave koje se podnose gradu Požarevcu ostaju nepromenje, osim za za jedan broj taksi (tarifni broj 11) u oblasti saobraćaja i komunalnih poslova.

Boravišne takse ostaju na nivou iz ove godine.

Iznosi lokalnih komunalnih taksi takođe ostaju isti kao u 2019.godini, osim za držanje motornih, drumskih i priključnih vozila.

Što se tiče izmena odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, visina naknade za postavljanje kisoka je ostale nepromenjena u prvoj zoni, dok je u ostalim zonama umanjena.

 

Poziv za javnu raspravu i sastanak + Izmene – takse, naknade

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Uroš Urošević

Bavi se novinarstvom od 1996.godine. Povremeni je dopisnik i saradnik više medija i organizacija u Srbiji. Oženjen, otac dvoje dece.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend