Društvo Naše pare

Ulični prodavci za Novu godinu ipak u Starom korzou

Grad Požarevac je nameravao da ulične prodavce novogodišnjih ukrasa ove godine smesti na platou ispred Čikoša. Nakon što su se pobunili, izmenjena je odluka pa će kao i za prošlu Novu godinu biti u pešačkoj zoni u Starom korzou.

Novinar Boom 93 je pre par dana naišao na desetak prodavaca koji su u zgradu lokalne uprave došli nezadovoljni zbog lokacije koja im je određena za prodaju. Uspeli su u svom naumu da im se namenske tezge ponovo postave u Starom korzou jer je grad izmenio svoju odluku kojom je bilo predviđeno da se Novogodišnji i Božićni vašar organizuje na platou ispred Čikoša.

Ulična prodaja biće organizovana od 13.decembra do 6.januara.

Za tu namenu biće postavljeno 20 drvenih tezgi od jednog kvadrata, 9 drvenih tezgi od dva kvadrata, 2 drvene tezge  od 6,2 kvadrata i jedan paviljon od 6,2 kvadrata.

Proizvodi koji će se prodavatina Novogodišnjem i Božićnom vašaru podeljeni su u tri kategorije, shodno kojima će se određivati namena prodaje u drvenim mobilnim tezgama i to:

-novogodišnji pokloni (čestitke, ukrasi, zimske kape, šalovi, rukavice, čarape i slično);

-rukotvorine i suveniri i

-domaća hrana i piće (kuvano vino, kuvana rakija, domaći specijaliteti, med, domaći sirevi, gastronomija i slično).

Pravo na dodelu površine javne namene i zakup privremenog objekta za prodaju proizvoda imaju registrovane zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, registrovani vinari i proizvođači rakija, registrovana poljoprivredna domaćinstva, proizvođači organske i domaće hrane, proizvođači suvenira i rukotvorina organizovani u registrovana  udruženja  građana.

Prijavljivanje za učešće i prodaju proizvoda po ovoj odluci vršiće se zaključno sa 13. decembrom , po objavljenom javnom pozivu na sajtu Grada Požarevca i lokalnim medijima.

Izbor učesnika za učešće, po podnetim prijavnim listovima i dostavi tražene dokumentacije  izvršiće komisija koju formira Gradsko veće Grada Požarevca.

Za dodelu površine javne namene za prodaju proizvoda iz ove odluke, mogu učestvovati izlagači sa sopstvenim drvenim štandovima i kućicama koji se uklapaju u koncept manifestacije, pod uslovom da ima prostornih mogućnosti.

Izdavanje rešenja za korišćenje površine javne namene vršiće nadležno Odeljenje za imovinsko – pravne poslove Gradske uprave Grada Požarevca, po izvršenoj uplati zakupa privremenog objekta i plaćene odgovarajuće takse za zauzeća površine javne namene, a pre postavljanja na utvrđenoj lokaciji.

Turistička organizacija Grada Požarevca dužna je da organizuje donošenje, postavljanje i odnošenje drvenih tezgi i kućica.

Za korišćenje površine javne namene za period od 13. decembra 2019. godine zaključno sa 6. januarom korisnici plaćaju:

– zakup privremenog objekta od 1m2 sa 1m2 manipulativnog prostora, iznos od 5.000 dinara;

– zakup privremenog objekta od 2m2, iznos od 5.000.00 dinara;

– zakup privremenog objekta od 6,2 m2 iznos od 15.500,00 dinara;

– zakup paviljona od 6,2 m2 iznos od 15.500,00 dinara

– korisnik koji postavlja sopstveni  štand  plaća iznos od 100,00 dinara dnevno po m2;

Podnosilac zahteva dužan  je i da uplati lokalnu administrativnu taksu u iznosu od 1.577 dinara po važećoj taksenoj tarifi.

Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“  Požarevac, dužno je da  po isteku vašara površinu javne namene očisti i dovede u ispravno stanje.

Kontrolu korišćenja površine javne namene vršiće Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Požarevca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend