Društvo Naše pare

Završen projekat „Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave“

Projekat pod nazivom „Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave“, Exchange 5, je završen, a danas su u gradskom zdanju, grad Požarevac i partnerske opštine predstavili rezultate koje su tokom projekta postigli. Vrednost ovog projekta je 208.650 evra.

Pored grada Požarevca, kao vodećeg partnera u projektu su učestvovale i opštine Velika Plana, Žagubica, Veliko Gradište, Petrovac na Mlavi, Golubac i Kučevo, a osnovni cilj projekta je bio da se doprinese lokalnom razvoju kroz poboljšanje efikasnosti pružanja usluga u ovih sedam lokalnih samouprava.

U okviru projekta, grad Požarevac je evidentirao 130 kilometara bodovodne i kanalizacione mreže, kao i geodetski elaborati za 200 kilometara podzemne infrastrukture.

Kako je naveo gradonačelnik Bane Spasović, pored ovoga izrađena je procena građevinske vrednosti za 60 nepokretnosti, u skladu sa razvijenom metodologijom u okviru projekta.

Pored Požarevca, sve opštine koje su učestvovale u ralizaciji ovog projekta su unapredile administrativne, organizacione i tehničke kapacitete zaposlenih za efikasno upravljanje javnom svojinom, pre svega kroz kupovinu odgovarajućeg softvera i opreme, a poboljšane su baze podataka o javnoj svojini.

U ovih šest opština partnera identifikovani su kilometri fekalne i kanalizacione mreže, ali i procene objekata nisko i visokogradnje. Takođe, urađeni su i geodetski elaborati za objekte koji će biti uvedeni u javnu svojinu.

Projekat je započeo 12. decembra 2018. godine, a završen nedavno, 12 decembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Oznake
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend