PROMO

Bambi se uključio u sistem dualnog obrazovanja u Požarevcu

FOTO: PROMO
Kompanija Bambi i Poljoprivredna škola sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac, potpisale su sporazum o uključivanju u sistem dualnog obrazovanja za školsku 2021/2022. godinu za stručne obrazovne profile „Operater u prehrambenoj industriji“ i „Prehrambeni tehničar“.

Dualno obrazovanje predstavlja model srednjeg stručnog obrazovanja u okviru koga učenici znanje koje stiču kroz teorijsku nastavu u školi, nadograđuju intenzivnom praksom u kompaniji uz nadzor profesora i stručnih lica. Na ovaj način, mladi ljudi bivaju znatno konkurentniji na tržištu rada, a period trajanja obuke za budući posao postaje znatno kraći.

„Dualnim obrazovanjem učenici razvijaju timski duh, ali i stiču samopouzdanje i samostalnost u radu, što je nemerljiva prednost u budućem radu. Istovremeno, kroz interakciju i podršku starijih kolega, osim korisnih saveta primenljivih u praksi, razvijaju socijalne veštine i osećaj odgovornosti, što je u njihovom uzrastu izuzetno važno. Drago nam je što u kompaniji Bambi imamo sjajnog partnera i potpuno sam siguran da ćemo zajedno, uključivanjem u sistem dualnog obrazovanja ispuniti svoju misiju – pružiti sveobuhvatna i sadržajna znanja, ali i kvalitetnu i primenljivu praksu“, istakao je Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ iz Požarevca.

Promo

Da je reč o obrazovnoj ustanovi koja i te kako brine o svojim učenicima govori u prilog i činjenica da je početkom godine položen kamen temeljac za dogradnju Doma za učenike ove škole. Osim proširenja kapaciteta na 217 mesta, Dom će dobiti novu kuhinju, ostavu za muzičke instrumente kao i druge sadržaje koji će obrazovanje i boravak učenika učiniti znatno boljim i kvalitetnijim.

Jelena Vuković, direktorka za ljudske resurse kompanije Bambi, je povodom uključivanja kompanije u sistem dualnog obrazovanja, istakla da Bambi otvara vrata mladim ljudima da steknu praktične i primenljive veštine kroz realno radno okruženje uz pristup savremenoj opremi i procesima.

„Verujem da ćemo, upravo učešćem u ovom programu, prepoznati motivisane mlade ljude i da ćemo biti u prilici da ih vidimo u redovima svojih kolega, po završetku školovanja“, izjavila je Jelena Vuković, direktorka za ljudske resurse.

Uključivanjem u sistem dualnog obrazovanja, kompanija Bambi ulaže u razvoj lokalne zajednice u kojoj posluje više of 50 godina, doprinosi sveukupnom jačanju konkurentnosti na tržištu rada i mladim kadrovima traženih obrazovnih profila otvara brži put budućeg zaposlenja u kompaniji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend