Film

Đuričko o pohvalama od Vinone Rajder: Nema srećnijeg čoveka od mene (VIDEO)

FOTO: Youtube screenshot/24 minuta sa Zoranom Kesićem

FOTO: Youtube screenshot/24 minuta sa Zoranom Kesićem

Glumac Nikola Đuričko izjavio je u emsiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ na TV Nova S, da nema srećnijeg čoveka od njega nakon što je za svoju rolu u četvrtoj sezoni popularne Netfliksove serije „Stranger Things“ dobio pohvale Vinone Rajder i Breta Gelmana, ali i čuvenog horor pisca Stivena Kinga.

Govoreći o radu sa Vinonom Rajder, Đuričko je rekao da je njegovo iskustvo iz Holivuda da što je neko veća zvezda, to je opuštenija i zanimljivija osoba.

„Vinona je stvarno jako ljubazna, pametna, draga… Užasno me je podržala, i mnogo mi je to značilo u tim trenucima“, ispričao je proslavljeni srpski glumac koji u novim epizodama serije „Stranger Things“ igra prevrtljivog ruskog švercera Jurija.

Kazao je i da Vinona Rajder dosta zna „i o našim nesretnim ratovima“ i istoriji Evrope. „Njen je pradeda iz Rumunije, pričala mi je kako je došao u Ameriku, pričala mi je o drugom dedi koji je bio u zarobljeništvu kod Japanaca“, rekao je Đuričko.

„Ja sam je pitao da mi priča o Kopoli, s njim je radila Drakulu, o Beku, onom čuvenom pevaču, ona se dugo zabavljala s njim, ja njega volim. Pričali smo puno o umetnosti, o džezu, o budalaštinama, o svakojakim stvarima i ne mogu da nađem dovoljno lepih reči da joj se zahvalim na toj divnoj rečenici„, dodao je on.

Đuričko se na lepim rečima zahalio i kolegi Bretu Gelmanu koji u „Stranger Things“ glumi Marija Baumana, a osvrnuo se i na tvit čuvenog horor pisca Stivena Kinga koji je napisao da obožava Đuričkov lik i da misli da zaslužuje sopstvenu seriju.

„Kad je Stiven King tvitovao tu stvar, ja znam da Daferi (braća Met i Ros Dafer koji su osmislili ‘Stranger Things’, prim. N1) i kreatori serije dosta drže do njegovog mišljenja, i kao što znate on je jedan od stvarno kraljeva tog horor SF žanra, i njegove knjige su uvek rasprodate, i filmovi se snimaju po njima, itd“, podsetio je.

„Kada jedna takva osoba pohvali moj lik – koji smo zajedno, naravno, svi pravili, ja sa Daferima – ali prosto kad ga pohvali, kad nekako se čini da mu je zanimljiv i da može još neki dodatni šou da se pravi, mislim nema srećnijeg čoveka od mene i hvala im svima“, rekao je Đuričko.

I pored uspeha u Holivudu, Đuričko nastavlja sa radom u sprskoj kinematografiji i najavljuje nastavak kultne komedije „Munje“ u kom će ponovo igrati čuvenog Gojka Sisu.