Društvo

Potreban projektant za marinu u Velikom Gradištu za 218 plovila, zatvoreni hangar, pumpu i klub

FOTO: Pristanište/M. Veljković/Boom93

FOTO: Pristanište/M. Veljković/Boom93

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju marine Veliko Gradište.

Predmet ove javne nabavke je izrada projektno-tehničke dokumentacije koja će biti osnova za pripremu konkursa za izgradnju marine Veliko Gradište po modelu ključ u ruke (projektovanje i izgradnja) piše eKapija.

Prostor trenutnog pristaništa koji je predviđen za izgradnju marine nalazi se u rukavcu reke Dunav neposredno nizvodno od nizvodne pregrade na Srebrnom jezeru.

Pored pontona i fingera za privez plovila, predviđa se izgradnja rampe za spuštanje i izvlačenje plovila kao i postavljanje pontona sa rezervoarima za gorivo i pumpama za snabdevanje plovila gorivom.

„Predviđeno je ukupno četiri veza za plovila većih dimenzija, a broj plovila predviđen u marini podeljen na vezove na vodi i vezove na suvom je 218“. navodi se u dokumentaciji.

Na teritoriji marine Veliko Gradište kao obavezni sadržaji planirani su čuvarska služba, uprava marine (recepcija + uprava), sanitarni deo (toaleti + garderobe + tuševi), klub marine i servisiranje plovila.

U okviru dodatnih sadržaja predviđen je zatvoreni hangar za plovila, komercijalni sadržaji (servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira….) i smeštajne jedinice za potrebe marine.

Rok za ponude je 5. avgust, a procenjena vrednost posla oko 13,3 miliona dinara.

Podsetimo, kako je za Boom93 nedavno rekao predsednik SO Veliko Gradište, Dragan Milić, ugovor na izgradnji nove marine na Srebrnom jezeru u saradnji sa Ministarstvom turizma je vrednosti preko 4.500.000 evra.

„Radovi bi trebalo da počnu krajem ove ili početkom sledeće godine“, izjavio je tada Milić za Boom93.

BONUS VIDEO