Film

Holivudska noć u znaku Srbije: Nikola Đuričko domaćin zabavnog televizijskog programa u Americi

Youtube screenshot

Youtube screenshot

Holivudska noć igre, zabavni događaj u organizaciji NBC Universal studija, ove godine je u znaku Srbije, a domaćin večeri biće glumac Nikola Đuričko, zvezda Netfliksove hit serije „Stranger Things“.

Događaj podrazumeva takmičenje holivudskih zvezda i „običnih ljudi“ u različitim zabavnim igrama, a ove godine nosiće naziv „Holivudiranje“, kako piše Variety.

„Kada se kaže Holivud onda verovatno ljudi odmah pomisle na mene, jer ja živim u Holivudu, a kada se doda i ludiranje (koren reči ludus-igra) onda više nema dileme da sam ja u pitanju“, rekao je Đuričko za TV Una, koproducente ovogodišnje Holivudske večeri igre.

„Tako da nije bilo dvoumljenja ni sa jedne ni sa druge strane oko toga ko bi mogao da bude voditelj ovog svetskog, a od sad i našeg šou programa. Poznati igraju raznorazne igre, a sudija – voditelj sam ja. Nisam mogao da odolim. Šou isključivo nudi dobru, inteligentnu zabavu i smeh, mislim da su to veoma zdrave i lekovite stvari. Na kraju ekipa koja pobedi daje nagradu u humanitarne svrhe po svom izboru. Tako da ima i nekog dobrog dela na kraju. Ja mnogo volim da se igram, još više volim da se ludiram, ali najviše volim da se Holivudiram“, rekao je glumac.

Vrata Holivuda Đuričku je otvorila uloga u filmu Anđeline Džoli „Zemlja krvi i meda“, a upravo on joj je na svečanosti povodom dodele Oskara, uručio humanitarnu nagradu Džin Heršolt.

Usledile su njegove role u serijama „Legends“, „The last Panthers“, kao i u filmu Breda Pita „World War Z“, a 2014. godine se pojavio u šest epizoda druge sezone holandske kriminalističke serije „Holandska omča“.

Nedavno je zaigrao i uz popularnu Lili Kolins, koju znamo po ulozi u seriji „Emili u Parizu“ i to u filmu „Halo of Stars“ Entonija Lukera čiji je producent legendarni Terens Malik.