Film

Varner Bros želi više filmova o Hariju Poteru (FOTO)

Youtube screenshot

Youtube screenshot

„Usredsredićemo se na franšize. Nismo imali film o Supermanu 13 godina. Nismo radili Harija Potera 15 godina. Filmovi o Hariju Poteru doneli su veliki deo zarade Varner Brosu u proteklih 25 godina“, rekao je Zaslav tokom razgovora s investitorima u četvrtak.

Izvršni direktor primetio je ​​da studio još uvek ima prava na prikazivanje Gospodara prstenova, a otkrio je i naklonjenost ideji o više filmova o Hariju Poteru. „Nadamo se da možemo učiniti nešto da Hari Poter ide napred“, rekao je.

Franšiza je zaradila 7.7 milijardi dolara

Varner Bros, objavio je osam filmova o Hariju Poteru od 2001. do 2011., sa kojima je širom sveta zaradili 7.7 milijardi dolara. Posljednji nastavak Fantastične zveri sa kojom je premijeru imao u aprilu, a zaradio je 405.1 miliona dolara u celom svetu. Nije jasno hoće li studio snimiti još dva filma kako bi zaokružio serijal od pet filmova.

Rouling je radila i na predstavi Harija Poter i ukleto dete, koja je premijeru imala 2016. godine. Kris Kolambus, reditelj koji stoji iza prvog filma o Hariju Poteru, izrazio je interesovanje za režiju adaptacije.