Film

Promocija knjige o filmovima Srđana Karanovića u DKC u Beogradu

Foto: Mitar Trninić

Foto: Mitar Trninić

Knjiga “Malo iznad tla“ (izdavač Filmski centar Srbije), koju je priredio reditelj Stefan Arsenijević, donosi razgovore sa čuvenim autorom Srđanom Karanovićem, jednim od najcenjenijih stvaralaca jugoslovenske i srpske kinematografije. Promocija je zakazana za četvrtak, 9. februar, u 19 sati u Dvorani Kulturnog centra u Beogradu.

Na promociji će govoriti reditelji Srđan Karanović i Stefan Arsenijević, kritičar Srđan Vučinić i urednik knjige Miroljub Stojanović.

Srđan Karanović je jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca u regionu, a posle školovanja na FAMU u Pragu, radio je na televiziji i počeo da traži svoje mesto u jugoslovenskoj kinematografiji. Za TV Beograd režirao je jednu od najpopularnijih serija “Grlom u jagode“. Njegova bogata filmografija sadrži filmove veoma cenjene od kritike i drage publici: “Društvena igra“, “Miris poljskog cveća“, “Petrijin venac“, “Nešto između“, “Jagode u grlu“, “Za sada bez dobrog naslova“, “Virdžina“, “Sjaj u očima“, “Besa“. Naročito uspešno je na scenarijima sarađivao sa svojim kolegom iz Zagreba, Rajkom Grlićem.

Nakon razgovora publika će imati ekskluzivnu priliku da na bioskopskom platnu pogleda Karanovićev kratki diplomski film iz Praga “Ma nemoj“ iz 1968, a potom i kultni TV film “Pogledaj me, nevernice“ iz 1974.