Društvo

Crta organizuje uličnu akciju „Šta da se radi u Skupštini”

Foto; S.Lisac

Foto; S.Lisac

Crtina inicijativa „Otvoreni parlament” sutra na Starom korzou, Trg oslobođenja br. 4, organizuje uličnu akciju „Šta da se radi u Skupštini”, sa početkom u 13 časova.  

Cilj ove akcije je informisanje građana o važnosti uloge zakonodavnog tela u Srbiji. Crta želi da ukaže građanima Požarevca da su svi poslanici njihovi predstavnici i da mogu kontaktirati s njima i zahtevati da rade na rešavanju problema građana.

Tokom akcije građani će imati priliku da saznaju na koje načine mogu kontaktirati sa poslanicima i kako mogu zvanično podneti incijative i predloge Skupštini. Takođe, imaće priliku i da postave pitanje ili upute poruku Narodnoj skupštini i poslanicima.

Akcije širom Srbije Crta je započela jeseni. Tokom oktobra razgovarali su sa građanima u Požegi, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Boru, Ćićevcu, Paraćinu, Knjaževcu, Aleksincu, Kuli, Irigu, Beogradu, a tokom marta sa građanima Zrenjanina, Mladenovca, Barajeva, Aranđelovca i Kragujevca.

Kroz inicijativu Otvoreni parlament Crta od 2012. godine svakodnevno prati rad Narodne skupštine. Prikuplja i objavljuje podatke i analize o aktivnostima narodnih poslanika, radu i rezultatima rada Narodne skupštine.

Ove akcije inicijativa Otvoreni parlament organizuje u okviru projekta „Vratimo se na početak – Parlament kao osnova vladavine prava”, koji podržava Evropska unija.