Kultura

Bioskop: Požarevačka premijera filma „Munje: Opet”

Foto: Pixabay ilustracija

Foto: Pixabay ilustracija

Biskop Centra za kulturu radiće za vikend, 8. i 9. aprila, a na repertoaru je pet filmova. Ono što će obeležiti vikend jeste požarevačka premijera nastavka kultnog filma „Munje“.

Posle dvadeset godina na bioskopsko platno vraćaju se poznati junaci Mare, Pop, Lola, Kata, Deda, Gojko Sisa u filmu „Munje: Opet”. Scenario filma pisao je Srđan Anđelić, dok je za režiju bio zadužen Radivoje Raša Andrić. O ovom filmu  Anđelić je govorio u intervjuu za Boom 93.

Na našem portalu sutra možete pročitati ekskluzivni intervju sa režiserom filma Radivojem Rašom Andrićem.

„Munje: Opet” prikazivaće se u tri termina:

  • subota, 8. april u 20.30 časova,
  • nedelja, 9. april u 16 časova i
  • nedelja, 9. april u 18 časova.

Ovog vikenda na repertoaru je film snimljen po popularnoj video igri, za koji su se udružili kultni brendovi industrije zabave Iluminejšn i Nintendo. U pitanju je film „Super Mario braća”. Dok rade ispod zemlje, kako bi popravili vodovodne cevi, vodoinstalateri iz Bruklina, Mario i njegov brat Luiđi kroz misteriozne cevi dolaze u magični svet. Ali, razdvajaju se, pa Mario kreće na epsko putovanje, u potragu za Luiđijem.

Film je na repertoaru 8. i 9. aprila sa početkom u 14 časova.

„Air”, film o jednom od najuticajnijih brendova svih vremena i o legendarnoj patici koja je oduševila Džordana i „spasila” Najk, na repertoaru je 8. aprila u 16 časova. U uzbudljivoj drami publika će videti Vakarovo nastojanje da stekne poverenje Džordanove porodice, trenera i najbližih saradnika. Njegova namera je bila da uveri tada veoma mladu NBA zvezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor, ugovor koji je Najku osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odeće i obuće i dan danas.

Film se prikazuje sutra, 8. aprila u 16 časova.

Akciona avantura „Dungeons & Dragons: Odanost među lopovima“ još jedan je film koji na filmskom platnu oživljava kompjutersku igricu. Šarmantni lopov i grupa nesvakidašnjih avanturista upustili su se u epsku pljačku kako bi vratili izgubljenu relikviju. Međutim, kada se sukobe sa pogrešnim ljudima, stvari kreću po zlu.

Film će se prikazivati sutra, 8. aprila, u 18 časova.

Scenario za horor film „Papin egzorcista“ napisan je na osnovu memoara Gabrijela Amorta, italijanskog sveštenika i nekadašnjeg glavnog egzorciste Vatikana. Film prati Amorta, čiju ulogu tumači Rasel Krou, dok istražuje zastrašujuću opsesiju dečaka i na kraju otkriva vekovima staru zaveru koju je Vatikan očajnički pokušao da sakrije.

Termin projekcije filma je nedelja, 9. april u 20 časova.

Cena ulaznice za film „Munje: Opet” iznosi 350, a za ostale filmove 250 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti na Biletarnici Centra za kulturu, koja će 8. aprila raditi od 13.30 do 20.30 časova, a 9. aprila od 13.30 do 20 časova.