Društvo

Promocija romana „Dogovor hladne noći“

Promocija romana „Dogovor hladne noći“ Mihajla Antića biće održana u ponedeljak 22. maja u 19,30 časova u Muzičkoj školi u Požarevcu.

Roman „Dogovor hladne noći“ je priča o Svetozaru Antiću koji je bio srpski vojnik iz sela Dragovac, koji je tokom ratnih godina prešao Albaniju, preživeo Krf i Kajmakčalan, da bi se nakon toga vratio u oslobođenu Srbiju i nastavio život tamo gde je davno stao pre odlaska u rat.

Kako bi njegovo ime i dela sačuvao od zaborava, njegov unuk Mihajlo Antić je pisanja svog čukundede pretočio u knjigu i time obezbedio da se njegovo ime ne zaboravi.

Svetozar Antić je lice čije se ime godinama prenosilo, njegov sin je pričao o njemu, njegov unuk, a danas tu čast ima i njegov čukununuk Mihajlo koji nije želeo da se njegovo ime zaboravi.

„Jednostavno kako se prenosi kroz generacije svako nešto doda, nešto oduzme, više se niko nikoga ne seća i jednostavno sam hteo da svog dedu prikažem u najboljem mogućem svetlu, njegova vojevanje i da prikažem ono najbolje što je uradio za svoju zemlju i svoj narod“, zaključuje Mihajlo.

On je pozvao sve zainteresovane da dođu na promociju i pruže mu podršku povodom njegovog prvog romana.

O knjizi će na sutrašnjoj promociji govoriti Milica Jotić, Valentina Vanja Dabić, Svetlana Perišić, Otac Dragan Petrović i Mihajlo Antić.

BONUS VIDEO