Društvo

Centar za socijalni rad uskoro se seli u nove prostorije

Foto: Boom93/S.Lisac

Foto: Boom93/S.Lisac

Centar za socijalni rad uskoro bi trebalo da se preseli na novu adresu, odnosno u ulicu Moša Pijade iza Apotekarske ustanove.

Pred požarevačkim odbornicima sutra će se naći predlog odluke o davanju na korišćenje posebnih delova poslovnog objekta u ulici Moše Pijade broj 2B u Požarevcu ustanovi Centar za socijalni rad Požarevac.

Centru za socijalni rad grad daje na korišćenje posebne delove poslovnog objekta u ulici Moše Pijade broj 2B u Požarevcu koji se prostire na dve katastarske parcele i to: podrum sa dve garaže površine 255 m2, prostor u prizemlju površine 251 m2 i prostor na prvom spratu površine 373 m2, navodi se u predlogu odluke koja će se sutra 29. juna naći pred odbornicima.

Grad Požarevac krajem 2021. godine kupio je zgradu koja je ranije bila u vlasništvu Komercijalne banke, a u kojoj se sada nalaze Javna preduzeća „Komunalne službe“ i „Vodovod i kanalizacija“, dok će u drugom delu zgrade koji se nalazi iza zgrade Apotekarske ustanove biti premešten Centar za socijalni rad. Grad je kupio ovu nekretninu po procenjenoj tržišnoj vrednosti nadležne Poreske uprave u iznosu od 71 760 500 dinara.

FOTO: R. Momirović / Boom93

Takođe, nakon kupovine ove zgrade, grad je prošle godine raspisao javnu nabavku za sanaciju i adaptaciju ovog prostora za potrebe centra.

Šta će biti sa zgradom Centra za socijalni rad kada se preseli u nove prostorije?

Podsetimo, episkop braničevski Ignatije Midić ranije je za Boom93 rekao da će crkva Komandu garnizona koja treba da joj bude vraćena moći da privede nameni kada se vojska iseli u zgradu koja je namenjena za nju.

Međutim za sada se ne zna kada će to tačno biti.

,,Komanda garnizona može da se iseli kada se zgrada u kojoj se trenutno nalazi Centar za socijalni rad renovira i kada se oni premeste na novu lokaciju koja je njima namenjena“, naveo je tada Midić.